Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Άμυνα & Ασφάλεια

Τα αμερικανικά ΜΜΕ ασχολούνται με τα δύο νέα ρωσικά σκάφη αμφίβιων επιχειρήσεων

Στο επίκεντρο αμερικανικού μέσου μαζικής ενημέρωσης βρέθηκαν τα νέα ρωσικά ελικοπτεροφόρα, τα πλοία «Ivan Rogov» και «Mitrofan Moskalenko», καθώς και τα πλεονεκτήματά τους.

Χαρακτηριστικά, σε σχετικό δημοσίευμα του «Drive», τη 14η Ιανουαρίου, επισημαίνεται πως «δύο σύγχρονα αμφίβια πλοία αντιπροσωπεύουν την πολύ καλύτερη χρήση πόρων από ένα αεροπλανοφόρο».

Μάλιστα, ο δημοσιογράφος, Τόμας Νιούντικ, αναφέρεται και στο αεροπλανοφόρο «Kuznetsov», το οποίο υποβάλλεται σε εργασίες επισκευής και εκσυγχρονισμού.

Το πλεονέκτημα της κατασκευής των προαναφερθέντων ελικοπτεροφόρων είναι η ικανότητά τους να μεταφέρουν 16 ελικόπτερα, όπως το Ka-29, το Ka-27, το ελικόπτερο ραντάρ Ka-31 και το Ka-52K Katran που είναι οπλισμένο με πυραύλους Kh-35.

Υπενθυμίζεται ότι τα ελικοπτεροφόρα θα είναι, επίσης, εξοπλισμένα με μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα για διάφορους σκοπούς.

Ταυτόχρονα, τα πλοία μπορούν να μεταφέρουν μεγάλο αριθμό εξοπλισμού, βοηθητικά σκάφη καθώς και πεζοναύτες.

Συγκεκριμένα, στο δημοσίευμα -μεταξύ άλλων- τονίζεται το εξής:

«Τα πλοία του Project 23900 αναμένεται να μεταφέρουν έως 75 τεθωρακισμένα οχήματα, 900 άτομα και βοηθητικό εξοπλισμό κατά τη διάρκεια μιας αμφίβιας επιχείρησης».

Ακόμα, σημειώνεται ότι, ταυτόχρονα, αυτά τα σκάφη θα είναι κατάλληλα για χρήση ως πλωτά νοσοκομεία ή ως ναυαρχίδες σε παράκτιες επιχειρήσεις.

Τα ελικοπτεροφόρα θα μπορούν, επίσης, να διεξάγουν αποστολές κατά των υποβρυχίων και κατά των ναρκών, καθώς και να συμμετέχουν σε ανθρωπιστικές αποστολές.

Εν ολίγοις, το δημοσίευμα σημειώνει ότι τα νέα αμφίβια πλοία της Ρωσίας θα είναι «μια πολύτιμη προσθήκη στις θαλάσσιες δυνατότητές της».

 

Tags
Back to top button