Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Lifestyle

Τα 6 βήματα που θα σας οδηγήσουν στο τέλειο γουακαμόλε

Το αβοκάντο και ειδικότερα το γουακαμόλε έχουν ανεβάσει κατακόρυφα τις μετοχές τους, με ολοένα και περισσότερους ανθρώπους να τα προσθέτουν στη διατροφή τους.

Η μεξικάνικη σάλτσα είναι κρεμώδης, γεμάτη φρεσκάδα και εντάσεις και μπορεί να σερβιριστεί είτε ως ντιπ για να βουτάτε τραγανά τσιπς τορτίγιας είτε μέσα σε τάκος ή σάντουιτς. Ταιριάζει επίσης πολύ ωραία μαζί με αβγά και γαρίδες. Για πιο ιδιαίτερες περιστάσεις ή αν απλά θέλετε να οργανώσετε μια μικρή μεξικάνικη φιέστα στο σπίτι, συνοδέψτε το γεύμα σας μαζί με κοκτέιλ margaritas.

Οι σωστές επιλογές

Τα αβοκάντο είναι η βάση της γουακαμόλε. Πρέπει να είναι γινωμένα και βουτυράτα, αλλιώς ούτε η γεύση θα είναι η σωστή αλλά ούτε και η υφή. Αν σκοπεύετε να φτιάξετε άμεσα τη γουακαμόλε, θα πρέπει να αγοράσετε αβοκάντο με σκούρα πράσινη φλούδα, που να μένει στην επιφάνειά της το αποτύπωμά σας όταν την πιέζετε. Αν πρόκειται να τη φτιάξετε 1-2 μέρες αργότερα, διαλέξτε αβοκάντο με πιο σκληρή σάρκα και αφήστε τα έξω από το ψυγείο για να ωριμάσουν.

Χρησιμοποιήστε γουδί. Έτσι θα πετύχετε την ιδανική υφή και γεύση. Πολτοποιήστε εκεί τα αβοκάντο μέχρι να φτιάξετε μια πλούσια κρέμα.

Ξεκινήστε με τα αβοκάντο και μετά προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά. Έτσι, το ξερό κρεμμύδι και/ή η πιπεριά χαλαπένιο θα κρατήσουν τους χυμούς τους και δεν θα ταλαιπωρηθούν.

Μην παραλείψετε τον φρέσκο χυμό μοσχολέμονου. Όχι μόνο θα δώσει γεύση και οξύτητα, αλλά θα διατηρήσει και το πράσινο χρώμα του αβοκάντο, που τείνει να καφετίζει.

Πειραματιστείτε με τα έξτρα υλικά. Τα βασικά είναι το αβοκάντο, η ντομάτα, το ξερό κρεμμύδι, το σκόρδο, ο κόλιαντρος, το αλάτι, το μοσχολέμονο και η πιπεριά χαλαπένιο. Υπάρχουν όμως και πολλές παραλλαγές. Μπορείτε να προσθέσετε λίγο ανανά ή μάγκο για πιο εξωτικό αποτέλεσμα, να προσθέσετε ταμπουλέ για μια πιο μεσογειακή γευστική εμπειρία, σπόρια ροδιού ή βρασμένο καλαμπόκι για μια γλυκιά νότα. Και αυτές είναι μόνο κάποιες προτάσεις.

Διαλέξτε το σωστό κρεμμύδι. Παραδοσιακά, στη γουακαμόλε βάζουμε λευκό κρεμμύδι που γλυκίζει ελαφρά, αλλά αν σας αρέσει η ένταση του κρεμμυδιού, αντικαταστήστε το λευκό με το κόκκινο.

Tags
Back to top button