Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Τα 4+1 οφέλη που έχει για τον οργανισμό το μαρούλι

Το μαρούλι αποτελεί αγαπημένο λαχανικό μικρών και μεγάλων, καθώς, είναι δροσερό και γευστικό.

Τα ταπεινό πράσινο μαρούλι είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που ωφελούν τον οργανισμό, όπως οι βιταμίνες Α και C.

Δείτε πέντε σημαντικούς λόγους για να καταναλώνετε τακτικά μαρούλι:

Προλαμβάνει τα προβλήματα όρασης: Οι βιταμίνες Α και C και τα καροτενοειδή του μαρουλιού συμβάλλουν στην προστασία των ματιών από συγκεκριμένες παθήσεις. Η ζεαξανθίνη που περιέχει επίσης προστατεύει την όραση. Μελέτες έχουν επιβεβαιώσει την αποτελεσματικότητα της βιταμίνης Α στην πρόληψη της εκφύλισης της ωχράς κηλίδας. Οι ανεπάρκειες στις βιταμίνες και τα αντιοξειδωτικά που περιέχει το μαρούλι έχει βρεθεί ότι οδηγούν στην ανάπτυξη γλαυκώματος, καταρράκτη και άλλων προβλημάτων όρασης.

Προστατεύει τα οστά: Τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, όπως το μαρούλι, αποτελούν εξαιρετική πηγή βιταμίνης Κ, η οποία συμβάλλει στην ανάπτυξη των οστών. Ειδικά η Κ2 αυξάνει την οστική πυκνότητα και προλαμβάνει την οστεοπόρωση.

Δρα κατά της γήρανσης: Εκτός από βιταμίνες Α και C, το μαρούλι περιέχει επίσης κάλιο και βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Τα στοιχεία αυτά ενισχύουν την υγεία της επιδερμίδας και προλαμβάνουν τα σημάδια της γήρανσης.

Είναι αντικαρκινικό: Τα μαρούλι ανήκει στα λαχανικά που καταπολεμούν τα καρκινικά κύτταρα. Μελέτες έχουν δείξει ότι η χλωροφύλλη, η ομάδα χρωστικών ουσιών που δίνουν στο μαρούλι το έντονο πράσινο χρώμα, μειώνουν τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου στο ήπαρ και το έντερο.

Συμβάλλει στον έλεγχο του βάρους: Αποτελεί συστατικό-κλειδί κάθε διατροφής για απώλεια ή διατήρηση του βάρους. Ο λόγος είναι ότι έχει ελάχιστους υδατάνθρακες και θερμίδες. Παράλληλα αυξάνει το αίσθημα κορεσμού και νιώθετε πλήρεις για μεγαλύτερο διάστημα.

Tags
Back to top button