Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Ελληνική Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Πλήρης εμπορευματοποίηση της Παιδείας με τις θέσεις του Κ. Μητσοτάκη

Για πλήρη εμπορευματοποίηση της παιδείας κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, επικρίνοντας τις θέσεις της ΝΔ, με αφορμή τις εξαγγελίες του προέδρου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκου Μητσοτάκη, περί αυτόνομων σχολικών μονάδων.
 

Σε γραπτή ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται ότι «μετά την απόρριψη των ακραία νεοφιλελεύθερων θέσεων που παρουσίασε στη ΔΕΘ για την εκπαίδευση μέχρι και από τη ΔΑΚΕ, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφτηκε σήμερα το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου, προκειμένου να τις επαναφέρει».

«Οι εξαγγελίες του Κυρ. Μητσοτάκη περί "αυτόνομων σχολικών μονάδων" όχι μόνο δεν αντιμετωπίζουν τις ανισότητες, όπως ο ίδιος ισχυρίστηκε, αλλά, αντίθετα, τις μεγεθύνουν σε υπερθετικό βαθμό.

Οι θέσεις που διακινεί ο πρόεδρος της ΝΔ έχουν στο επίκεντρό τους τη λογική της πλήρους εμπορευματοποίησης της εκπαίδευσης, με συνέπεια την υποβάθμιση αλλά και τη στέρηση στην πρόσβαση σε αυτή από τα παιδιά που προέρχονται από τα ασθενέστερα κοινωνικά στρώματα» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Καταλήγοντας, ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει πως «με περισσό θράσος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε σε ελλείψεις που παρουσιάζουν τα δημόσια σχολεία, όταν ο ίδιος, ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης της κυβέρνησης Σαμαρά, προχώρησε σε εκατοντάδες απολύσεις εκπαιδευτικών και σχολικών φυλάκων. Δυστυχώς για τον κ. Μητσοτάκη, οι πολίτες έχουν και μνήμη και κρίση».
 

Tags
Back to top button