Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Σύρια: Πάνω από 38.000 εκτοπίστηκαν μέσα σε ένα μήνα μαχών στην Ντεράα

Περισσότεροι από 38.000 άνθρωποι διέφυγαν από τις μάχες που μαίνονται μεταξύ των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων και των ανταρτών στη Ντεράα μέσα σε ένα μήνα, ενώ οι διαπραγματεύσεις παραπαίουν, ανακοίνωσε σήμερα ο ΟΗΕ.

Λίκνο της εξέγερσης κατά του Μπασάρ αλ-'Ασαντ το 2011, η νότια επαρχία Ντεράα πλήττεται τακτικά από επιθέσεις κατά των δυνάμεων του Μπασάρ αλ-'Ασαντ μετά την ανακατάληψή της το καλοκαίρι του 2018.

Βάσει συμφωνίας που διαπραγματεύεται η Μόσχα, στους αντάρτες επιτράπηκε να μείνουν εκεί, ορισμένοι εντάχθηκαν στον στρατό ή κράτησαν τον έλεγχο τμημάτων της επαρχίας.

Δεκάδες προηγμένα συστήματα αεράμυνας αναπτύσει στη Συρία η Μόσχα - Ρωσικό σχέδιο παραπλανήσεως με εικονικά αντιαεροπορικά συστήματα

Τις τελευταίες εβδομάδες, οι κυβερνητικές δυνάμεις σταδιακά έσφιξαν τον κλοιό της Ντεράα αλ-Μπαλάντ, μεγάλη συνοικία στη νότια πλευρά της ομώνυμης πόλης, έδρα της επαρχίας και προπύργιο πρώην ανταρτών.

Διαπραγματεύσεις άρχισαν εκεί στα τέλη Ιουλίου ώστε να τερματιστούν οι φονικές συγκρούσεις που είναι σε εξέλιξη.

Μέσα σε έναν μήνα, οι μάχες εκτόπισαν 38.600 ανθρώπους, οι περισσότεροι από τους οποίους διέφυγαν από την Ντεράα αλ-Μπαλάντ, ανακοίνωσε την Τρίτη το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ (OCHA).

Ανάμεσα στους εκτοπισμένους αυτούς υπάρχουν σχεδόν 15.000 γυναίκες και περισσότερα από 20.400 παιδιά, σύμφωνα με το OCHA.

Η υπηρεσία του ΟΗΕ προειδοποίησε για την κρίσιμη κατάσταση στη Ντεράα, καθώς είναι "εξαιρετικά δύσκολη" η πρόσβαση στα αγαθά και τις υπηρεσίες -- όπως η τροφή και η ηλεκτρική ενέργεια.

Οι κυβερνητικές δυνάμεις περιορίζουν την είσοδο των εμπορευμάτων στη Ντεράα αλ-Μπαλάντ, όπου 40.000 άνθρωποι συνεχίζουν να διαμένουν εκεί, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

"Ζουν σε κατάσταση πολιορκίας και οικογένειες αντιμετωπίζουν ελλείψεις σε τρόφιμα, ιατρικές υπηρεσίες, πόσιμο νερό, ηλεκτρική ενέργεια και ιντερνετ", αναφέρει το Παρατηρητήριο που διαθέτει μεγάλο δίκτυο πηγών στη Συρία. Πολλοί κάτοικοι της Ντεράα αλ-Μπαλάντ απορρίπτουν τους ρωσικούς και συριακούς όρους για μια εκεχειρία, αναφέρει το Παρατηρητήριο, αλλά οι ακριβείς όροι που προτείνονται στη συμφωνία παραμένουν ασαφείς.

Η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Al-Watan και το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA κατηγόρησαν ένοπλες ομάδες ότι παρεμποδίζουν τις προσπάθειες εκεχειρίας.

Tags
Back to top button