Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Οικονομια

Στουρνάρας: Ώριμες οι συνθήκες για την αναθεώρηση του Συμφώνου Σταθερότητας

Ο ίδιος πρότεινε το Ταμείο Ανθεκτικότητας και Ανάπτυξης να μετατραπεί σε ένα μόνιμο μηχανισμό που να συνδέει την άσκηση δημοσιονομικής πολιτικής στο κέντρο της ευρωζώνης με κατάλληλους κανόνες, προκειμένου να αποφευχθεί ο ηθικός κίνδυνος χαλάρωσης της δημοσιονομικής σταθερότητας σε εθνικό επίπεδο.

«Οι στόχοι μας εδώ θα πρέπει να είναι η εξασφάλιση της βιωσιμότητας του δημοσίου χρέους για όλα τα κράτη-μέλη, η επίτευξη αντικυκλικότητας της δημοσιονομικής πολιτικής και η δημιουργία ενός κεντρικού δημοσιονομικού εργαλείου για όλα τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης, που θα ενεργοποιείται για να αντιμετωπίζει συμμετρικούς κλυδωνισμούς (πχ πανδημία, επιπτώσεις πολέμων κτλ.)» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος διαπίστωσε ότι παρά την πρόοδο που έχει συντελεστεί από την εποχή της δημοσιονομικής κρίσης, υπάρχουν ακόμη μεταρρυθμίσεις που δεν μπορούν να προχωρήσουν. Όπως για παράδειγμα η δημιουργία ενός πανευρωπαϊκού ταμείου ασφάλισης καταθέσεων, καθώς και η ολοκλήρωση του πλαισίου διαχείρισης τραπεζικών κρίσεων.

Παράλληλα. επεσήμανε ότι η ατελής τραπεζική και δημοσιονομική ένωση σε περιόδους κρίσης και αβεβαιότητας, όπως η σημερινή, που οφείλεται στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και στον συνεχιζόμενο πόλεμο, δημιουργεί εμπόδια (financial fragmentation) στην ομαλή μετάδοση της νομισματικής πολιτικής σε όλα τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης.

Επομένως, όπως υπογράμμισε ο Διοικητής της ΤτΕ τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να δράσουμε, «ως προμηθείς και όχι ως επιμηθείς».

Αντιδράσεις για τις δεκάδες ξαπλώστρες σε παραλία στο Ελαφονήσι

Αναφερόμενος στην ολοκλήρωση της τραπεζικής ένωσης υποστήριξε ότι είναι καταλυτικής σημασίας για την τη δημιουργία μίας πλήρους οικονομικής και νομισματικής ένωσης. Ειδικότερα στο θέμα της εποπτείας των τραπεζών πρότεινε αυτή των λιγότερο συστημικών τραπεζικών ιδρυμάτων (όπως η Τράπεζα Αττικής), να συγκλίνει (λαμβάνοντας υπόψη τα διαφορετικά επίπεδα κινδύνου) με αυτή των συστημικών τραπεζικών ιδρυμάτων (SIs).

Tags
Back to top button