Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Στοπ στα πανηγύρια από τους επιστήμονες - Αποτελούν «βόμβα» διασποράς του κορωνοϊού

Θέμα απαγόρευσης έχει προκύψει για τα πανηγύρια από τους λοιμωξιολόγους, καθώς εικόνες όπως αυτές του προηγούμενου Σαββατοκύριακού αποτελούν «βόμβα» διασποράς του κορωνοϊού.

Εκατοντάδες ήταν τα άτομα που συνωστίστηκαν τις προηγούμενες ημέρες στα πανηγύρια, τα οποία διεξήχθησαν χωρίς αποστάσεις και προφυλάξεις, χωρίς, δηλαδή, να τηρούνται τα μέτρα κατά του κορονοϊού. Εικόνες μεγάλου συνωστισμού παρατηρήθηκαν στο Γκορτσούλι Αρκαδίας, στον Αυλώνα και στην Αλίαρτο Βοιωτίας. Στο τελευταίο πανηγύρι καλεσμένος ήταν και ο βουλευτής Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέας Κουτσούμπας. «Σε ένα πανηγύρι, θεωρώ, ότι δεν μπορείς να ελέγξεις. Σηκώθηκε η νεολαία πάνω και χόρευαν 20 - 30 άτομα ή και περισσότερα. Πληροφορήθηκα ότι πέρασε ο ΕΟΔΥ για δεύτερη φορά και επέβαλε κάποια ποινή», υποστήριξε ο Ανδρέας Κουτσούμπας.

Έλεγχος από τον ΕΟΔΥ δεν έγινε, επιβλήθηκε, όμως, πρόστιμο 1.500 ευρώ από κλιμάκιο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. «Δεν είμαστε λυρική σκηνή. Αυτό που είπε ο κ. Πέτσας, ότι τα πανηγύρια μας θα γίνουν κανονικά, δυστυχώς δεν λειτουργεί», υποστήριξε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώτα Πούλου.

Όσον αφορά το πανηγύρι στου Γουδή, που πραγματοποιήθηκε στο «Άλσος Ελληνικού Στρατού», οι αποστάσεις δεν τηρήθηκαν ούτε στο ελάχιστο, παρά τις προσπάθειες των διοργανωτών. «Εμείς όσο μπορούσαμε - και από τα μικρόφωνα - λέγαμε στον κόσμο “καλύτερα μακριά και αγαπημένοι παρά κοντά”», ισχυρίστηκε ο πρόεδρος του «Πολιτιστικού Συνδέσμου Παλιών Ζωγραφιωτών», Δημήτρης Μπιτσίκας.
 
Για τους λοιμωξιολόγους, εικόνες σαν κι αυτές που παρατηρήθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο ισοδυναμούν με «βόμβα» διασποράς του κορονοϊού.  Γι’ αυτό το λόγο αρκετοί ζητούν να καταργηθούν τα πανηγύρια, κάτι που, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, εξετάζεται.

Βατόπουλος: Πρέπει να τεθεί θέμα απαγόρευσης στα πανηγύρια

Την ανησυχία του για τις εικόνες συνωστισμού σε πάρτι και πανηγύρια εξέφρασε ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος. Τόνισε πως ο ιός μεταδίδεται με τα σταγονίδια, συνεπώς αρκετός κόσμος μπερδεμένος αυξάνει τον κίνδυνο υπερμετάδοσης. Έστω αν υπάρχει ένα κρούσμα μπορεί να δημιουργήσει εκατοντάδες κρούσματα. «Τα έχουμε ξαναπεί. Ο κόσμος θέλει να διασκεδάσει αλλά ο ιός δεν ξέρει από αυτά» δήλωσε χαρακτηριστικά ενώ ανέφερε μεταξύ άλλων πως συγκεντρώσεις όπως στον Αλίαρτο και στο Γουδή μπορεί να αποτελέσουν βόμβα μετάδοσης του ιού. Μάλιστα, σχολίασε πως ίσως πρέπει να τεθεί θέμα απαγόρευσης στα πανηγύρια».

Tags
Back to top button