Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Στόχος της ψυχικής υγείας των νέων το διαδικτυακό bullying μέσω των social media

Σύμφωνα με πρόσφατη βρετανική έρευνα η έλλειψη μηχανισμών που θα αποτρέπουν τον διαδικτυακό εκφοβισμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θέτει σε σοβαρό κίνδυνο την ψυχική υγεία των νέων ατόμων.

Όπως αναφέρει το BBC και σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη με πρωτοβουλία του Βρετανού βουλευτή, Τόρι Άλεξ Τσολκ σε συνεργασία με δύο φιλανθρωπικά ιδρύματα για τα Παιδιά τα «Children's Society» και «YoungMinds», τα 2/3 των Βρετανών, ηλικίας 11 έως 25 ετών, έχουν δεχτεί απειλητικά ή ενοχλητικά μηνύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.   

Σχεδόν το 50% των 1.089 ατόμων που συμμετείχαν στην έρευνα, ηλικίας 11 έως 25 ετών, παραδέχτηκαν ότι βρέθηκαν αντιμέτωποι με απειλητικά ή δυσάρεστα μηνύματα κοινωνικής δικτύωσης, μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή κείμενα.

Επιπλέον, τα 2/3 των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι δεν θα έλεγαν στους γονείς τους εάν κάτι τους αναστάτωνε στο διαδίκτυο.

Ωστόσο, το 83% καλεί τις εταιρείες των social media να κάνουν περισσότερα για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα. 

«Οι εταιρείες των social media θα πρέπει να λάβουν πιο σοβαρά τις καταγγελίες, αν κάποιος, για παράδειγμα αναφέρει κάτι, θα έπρεπε να το αφαιρέσει αμέσως», δήλωσε ένα 15χρονο κορίτσι που συμμετείχε στην έρευνα.

Η βρετανική έρευνα καλεί, επίσης, τις εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης και τις κυβερνήσεις να δράσουν άμεσα για την αντιμετώπιση του κυβερνοεκφοβισμού.

Η έρευνα προτείνει στις εταιρείες των social media:

- Να απαντούν σε αναφορές για εκφοβισμό εντός 24 ωρών

- Να δίνουν στους νέους χρήστες σαφέστερες οδηγίες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να συμπεριφέρονται στο διαδίκτυο

- Να λάβουν σκληρότερη δράση σε όσους παραβιάζουν τους κανόνες

- Να βάλουν στο σχολείο μάθημα για την κυβερνοασφάλεια 

- Να απαιτούν από τα κοινωνικά δίκτυα να αναφέρουν δεδομένα εκφοβισμού στον κυβερνοχώρο.

Πώς λειτουργεί ο κυβερνοεκφοβισμός

Η έρευνα διαπίστωσε ότι ο κυβερνο-εκφοβισμός λαμβάνει πολλές μορφές, με πιο συχνές αυτές της αποστολής των συνεχών μηνύματα και της ανάρτηση ενοχλητικών φωτογραφιών ή πληροφοριών στο διαδίκτυο.

Tags
Back to top button