Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Άμυνα & Ασφάλεια

Στοιχεία που «καίνε» τον Γκιουλέν έστειλε ο Ερντογάν στις ΗΠΑ

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ασκεί νέες πιέσεις στις ΗΠΑ για την έκδοση του Φετουλάχ Γκιουλέν.

Το τουρκικό υπουργείο Δικαιοσύνης έστειλε νέα στοιχεία στις ΗΠΑ που αποδεικνύουν πως ο Γκιουλέν ήταν ο ενορχηστρωτής του πραξικοπήματος.

Τα νέα στοιχεία, για τις εντολές και τις οδηγίες που έδινε ο Γκιουλέν για το πραξικόπημα, εντοπίστηκαν στα κινητά των Χακάν Τσιτσέκ και Κεμάλ Μπατμάζ. Πρόκειται για τους δύο «πολιτικούς ιμάμηδες» -όπως χαρακτηρίζονται από τις τουρκικές Αρχές- οι οποίοι κατηγορούνται ότι βρίσκονταν στη βάση «Ακιντζί», που χρησιμοποιήθηκε ως στρατηγείο για το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.

Σύμφωνα με το CNN turk, ο Γιουλέν αποδεικνύεται ότι ήταν ο ενορχηστρωτής του αποτυχημένου πραξικοπήματος στην Τουρκία και είχε στενές σχέσεις με τους προαναφερθέντες, με τους οποίους συνομιλούσε χρησιμοποιώντας κωδικές ονομασίες. Όπως υποστηρίζει η Άγκυρα, ο Τσιτσέκ είχε απευθείας επικοινωνία με τον Γκιουλέν, μέσα από διάφορες ειδικές εφαρμογές για κινητά και με την κωδική ονομασία «Φαρμακοποιός Αμπντί». Οι έρευνες οδήγησαν στην πραγματική ταυτότητα του μέλους της οργάνωσης με αυτήν την κωδική ονομασία. Ήταν ο Φετουλάχ Γκιουλέν.

Όπως αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ, οι Αρχές βρήκαν επίσης πως ο Τσιτσέκ επικοινωνούσε και με ένα άλλο άτομο στην Πενσυλβάνια, το οποίο ζούσε με τον Γκιουλέν. Η επαφή ήταν αποθηκευμένη στο κινητό του με την κωδική ονομασία “Hkn Ada Avukat”. Οι διαπραγματεύσεις γίνονταν μέσω εφαρμογών στο ίντερνετ, ώστε να μην εντοπιστούν από τις Αρχές.

Tags
Back to top button