Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Στο ψυγείο ή στο ντουλάπι; Που πρέπει να βάζουμε την σοκολάτα (εικόνες)

Το αιώνιο debate για το που πρέπει να φυλάμε την σοκολάτα στο σπίτι, βρήκε επιτέλους την απάντησή του από τον chocolatier, Λουκ Όουεν.


Συνήθως όταν βάζετε μία σοκολάτα σε ένα σπίτι, δεν έχει μεγάλη… ζωή μπροστά της. Εκτός βέβαια και αν είστε από αυτούς που όταν πηγαίνουν στο σούπερ μάρκετ χαλάνε το 1/3 του προϋπολογισμού σε… μπιχλιμπίδια που είναι ικανά να γεμίσουν μία ολόκληρη σακούλα.

Ένα από τα αιώνια ερωτήματα που ταλαιπωρούσαν τις ελληνικές και όχι μόνο οικογένειες, είναι το που τις αποθηκεύεις. Στο ντουλάπι ή στο ψυγείο; Την απάντηση σε αυτό έδωσε ο chocolatier, Λουκ Όουεν.

Ο Νεοζηλανδός ξεκαθάρισε πως οι σοκολάτες πρέπει να μένουν στο ντουλάπι, καθώς οι χαμηλές θερμοκρασίες μπλοκάρουν την απελευθέρωση των γεύσεων. ΟΚ, αλλά τι γίνεται στην Ελλάδα το καλοκαίρι, όπου υπάρχουν θερμοκρασίες καύσωνα.

Αυτή είναι η μοναδική περίπτωση που σύμφωνα με τον ειδικό της σοκολάτας επιτρέπει να τις βάζουμε στο ψυγείο. Προσοχή όμως, ποτέ χύμα. Πάντα σε ένα μικρό τάπερ.

Επίσης, ο Λουκ Όουεν τονίζει οτι σε μία τέτοια περίπτωση δεν θα πρέπει να ξεκινήσουμε να την φάμε με το που την βγάλουμε από το ψυγείο. Θα πρέπει να την αφήσουμε λίγο να πάρει θερμοκρασία δωματίου.

Μάλιστα, προέτρεψε τους λάτρεις της σοκολάτας να κάνουν ένα πείραμα. Να βάλουμε δύο ίδια κομμάτια στο ψυγείο και όταν τα βγάλουν, να φάνε το ένα αμέσως και το άλλο αφού πάρει θερμοκρασία δωματίου, προκειμένου να συγκρίνουν τις γεύσεις.


Tags
Back to top button