Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Στο νέο μνημείο του CERN αποδεικνύεται ακόμη μια φορά ότι οι επιστήμες γεννήθηκαν στην Ελλάδα

Του Χρήστου Μαντζιάρη


Στο CERN, δίπλα στην Σφαίρα Επιστημών και Καινοτομιών (Globe of Science and Innovation), έχει τοποθετηθεί τον Δεκέμβριο του 2014 ένα ατσάλινο γλυπτό βάρους 15 τόνων, το οποίο ονομάζεται «Περιπλάνηση στο μη μετρήσιμο» (Wandering the immeasurable). Το μνημείο είναι μια  ατσάλινη κορδέλα (σύμφωνα με το CERN), έχουσα μήκος 37 μέτρων, που βγαίνει από την γη, αν και από την γη βγαίνουν συνήθως φίδια και ερπετά και οπωσδήποτε όχι κορδέλες.  Η κορδέλα-γλυπτό εκτείνεται ακανόνιστα στον αέρα φθάνοντας μέχρι το ύψος των 11 μέτρων. Η ακανόνιστη πορεία της επινοήθηκε για να μας δείξουν ότι η επιστήμη κινείται χωρίς να γνωρίζουν που θα οδηγήσει.

Στην μία πλευρά της κορδέλας είναι γραμμένα τα ονόματα των επιστημόνων, η πιο σημαντική ανακάλυψή τους καθώς και το έτος κατά το οποίο πραγματοποιήθηκε η ανακάλυψή τους. Αναγράφονται τα επιτεύγματα των επιστημόνων στα μαθηματικά, γεωμετρία, φυσική, αστροφυσική, και γεωμετρία. Στις επιστήμες δηλαδή που, απ’ ότι μας πληροφορούν, ευδοκιμούν στο CERN.

Ως πρώτη γραφή στην βάση της κορδέλας είναι μια σφηνοειδής γραφή που λένε ότι είναι μαθηματικοί υπολογισμοί από αρχαίους Μεσοποτάμιους(!!) (με ανακοίνωσή του το CERN χαρακτηρίζει κάποιους λαούς ως Μεσοποτάμιους). Από αυτήν την άγνωστη γραφή δεν προέκυψε τίποτα ωφέλιμο για την ανθρωπότητα στο μέλλον, ούτε υπήρξε κάποια εξέλιξή της, και ούτε φυσικά χρησιμοποιείται.

Από κει και μετά αρχίζουν οι ελληνικές επιγραφές, γραμμένες στα ελληνικά και με πολυτονικό, οι οποίες απετέλεσαν την βάση για την εξέλιξη των επιστημών παγκοσμίως και όχι μόνο στο CERN.  


Έχουν γράψει κατά σειρά:

Θαλής Μιλήσιος· περί υλής ουσίας. (Προφανώς ήθελαν να γράψουν «ύλης»)

Οι Πυθαγόρειοι· η γη σφαιροειδής εστίν.

Οι Πυθαγόρειοι· Πυθαγόρου το θεώρημα. (570 π.Χ.)

Αναξαγόρας ηλίου και σελήνης εκλείψεις.

Εμπεδοκλέους τα δ’ στοιχεία· γη, αήρ, πυρ, ύδωρ.

Φιλόλαος· η γη περιστρέφεται.

Λεύκιππος και Δημόκριτος· τα αμέριστα και άπειρα άτομα.

Πλάτωνος τα στερεά. (390 π.Χ.)

Πλάτων εν Τιμαίω· ως τα όντα τοις γενομένοις, ούτω η αλήθεια τη δόξα.

(Παρεμβάλλεται κινέζικη γραφή)

Ευκλείδης εν τοις Στοιχείοις· επιτελής υπόθεσις περί γεωμετρίας.

Αρίσταρχος Σάμιος· αναλογία διαμέτρου γης τε ηλίου τε και σελήνης και πόσον απ’ αλλήλων διέχουσιν. (260 π.Χ.)

Αρίσταρχος Σάμιος· η γη περί του ηλίου και η σελήνη περί της γης κυκλείται.

Απολλωνίου· τα κωνικά.

Αρχιμήδης· μοχλοί τε και τροχαλίαι. (240 π.Χ.)

Ερατοσθένης· γης περίβολος.

Ίππαρχος· μετάπτωσις των ισημερινών. 130 πΧ)

Ήρων Αλεξανδρεύς· η γεωμετρία και αι των μηχανών υποθέσεις.  

Πτολεμαίος· η γη το κέντρον του κόσμου εστί.    

(Παρεμβάλλεται κινέζικη γραφή)

Διοφάντου ισότητες τε γεωμετρία τε και ομοιώσεις.

Κάποια από τα ονόματα των αρχαίων Ελλήνων που είναι γραμμένα στο μνημείο είναι εντέχνως παντελώς άγνωστα στους απογόνους τους διότι είναι σημαντικό να παραμένουν σκοταδιασμένοι ραγιάδες.

Ενώ στην μία επιφάνεια της «κορδέλας» είναι γραμμένα τα ονόματα των επιστημόνων και οι ανακαλύψεις τους, στην άλλη επιφάνεια είναι χαραγμένες παραστάσεις ή μαθηματικοί τύποι των επιστημονικών τους επιτευγμάτων.

Ακόμη μια φορά αποδεικνύουν οι ξένοι ότι από την Ελλάδα ξεκίνησαν όλες οι επιστήμες. Ακόμη μια φορά αποδεικνύεται πως λόγω ηγεσιών παρόμοια δημιουργήματα είναι αδύνατον, προς το παρόν, να υπάρξουν στην χώρα-οδηγό της ανθρωπότητος. Αλλά και αν κάποιος Έλληνας ισχυρισθεί αυτά τα ίδια που είναι γραμμένα στο νέο μνημείο έξω από το CERN, θα κακοχαρακτηρισθεί από τους αδαείς ή από τους μισέλληνες με τους γνωστούς βλακώδεις χαρακτηρισμούς του συρμού.

Οι βάσεις του παγκοσμίου πολιτισμού είναι ελληνικές και αυτό δεν αλλάζει.

Tags
Back to top button