Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Στο κατώφλι Ασιατικός Πόλεμος; Η Ν. Κορέα θέλει να στείλει συμβούλους και βαρύ οπλισμό στην Ουκρανία άμεσα

Σε εξελίξεις των τελευταίων ωρών από το μέτωπο του ρωσο-ουκρανικού πολέμου, φωτογραφίες και βίντεο που αναρτήθηκαν εχθές στο διαδίκτυο υποδεικνύουν πως οι πρώτοι Βορειοκορεάτες στρατιώτες έχουν ήδη παραταχθεί στην ζώνη της εν εξελίξει σύρραξης.

Μη επιβεβαιωμένες αναφορές υποστηρίζουν επίσης πως η Βόρεια Κορέα έχει στείλει πιλότους μαχητικών αεροσκαφών στην Ρωσία.

Viral έγινε συγκεκριμένα μία εικόνα που δείχνει Ρώσους και Βορειοκορεάτες στρατιώτες να κρατούν μία μεγάλη φωτογραφία στην οποία δίνουν τα χέρια Κιμ Γιονγκ Ουν και Βλαντιμίρ Πούτιν. Πίσω τους κάποιοι άλλοι στρατιώτες κρατούν τις σημαίες της Βόρειας Κορέας, της Ρωσίας και της Σοβιετικής Ένωσης.

Ένα άλλο βίντεο καταγράφηκε εντός μίας ρωσικής στρατιωτικής βάσης και δείχνει προσωπικό από την Βόρεια Κορέα να λαμβάνει ρωσικό εξοπλισμό, λίγο πριν αποσταλεί στο πεδίο της μάχης.

Η Απάντηση της Νότιας Κορέας

Σύμφωνα με επίσημες αναφορές, σήμερα αναμένεται να φτάσουν στην περιφέρεια Κουρσκ τις Ρωσίας τα πρώτα στρατεύματα από την Βόρεια Κορέα για να συνδράμουν στην επιχείρηση εκδίωξης των Ουκρανών εισβολέων. Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής της ουκρανικής υπηρεσίας πληροφοριών εχθές.

Παράλληλα, η Νότια Κορέα μελετά το ενδεχόμενο να αποστείλει συμβούλους και βαρύ οπλισμό στην Ουκρανία ως απάντηση στην αποστολή στρατευμάτων της Βόρειας Κορέας. Λέγεται συγκεκριμένα πως η Πιονγάνγκ θα παρατάξει στην Ουκρανία έως και 12 χιλιάδες στρατιώτες, συμπεριλαμβανομένων και επίλεκτων μονάδων ειδικών επιχειρήσεων.

Η Σεούλ κατέληξε πως η παραπάνω εξέλιξη αποτελεί «σημαντική απειλή στην ασφάλεια της χώρας μας» και κατ' επέκταση εξετάζει πιθανά σενάρια συνεργασίας με τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις για να απαντήσει αναλόγως.

Όσον αφορά την αποστολή εξοπλισμού, φήμες γύρω από το ζήτημα μιλούν για πιθανή προμήθεια του ουκρανικού στρατού με ισχυρά οπλικά συστήματα νοτιοκορεάτικης παραγωγής, όπως το πυραυλικό σύστημα επιφάνειας-αέρος μεσαίου βεληνεκούς Cheongung-II.

Αν ένα τέτοιο όπλο σταλεί στην Ουκρανία θα συνέδραμε σημαντικά στην ενίσχυση της ουκρανικής αεράμυνας.

 

Tags
Back to top button