Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Οικονομια

Στην τελευταία θέση η Ελλάδα στο κατά κεφαλήν εισόδημα

Η νέα έκθεση της Eurostat φέρνει την Ελλάδα ανάμεσα στις δύο χώρες (η άλλη είναι η Ιταλία) στις οποίες μειώθηκε το πραγματικό κατά κεφαλήν εισόδημα των νοικοκυριών.

Η κυβέρνηση  Μητσοτάκη κατέκτησε μια ακόμα αρνητική πρωτιά: Σύμφωνα με την νέα έκθεση της Eurostat η Ελλάδα είναι ουραγός στο πραγματικό κατά κεφαλήν εισόδημα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Συγκεκριμένα, η Ελλάδα και η Ιταλία είναι οι δύο μοναδικές χώρες οι οποίες από το 2004 μέχρι και το 2024 είδαν το εισόδημα των νοικοκυριών να μειώνεται. Την ίδια ώρα οι υπόλοιπες χώρες της ΕΕ παρουσίασαν αύξηση κατά 22%.

Στη χώρα μας το κατά κεφαλήν εισόδημα μειώθηκε κατά 5%, ενώ στην Ιταλία η αντίστοιχη μείωση ήταν 4%. Να σημειωθεί δε ότι η χώρα μας διαχρονικά έχει τις χειρότερες επιδόσεις από το 2012 που παραθέτει στοιχεία η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία, Εurostat. Παραμένει καθηλωμένη κάτω από τα επίπεδα του 2010.

Αντίθετα, η Ρουμανία παρουσίασε τη μεγαλύτερη αύξηση σε όλη την ΕΕ του πραγματικού κατά κεφαλήν εισοδήματος των νοικοκυριών από το 2004 έως το 2024 με +134% ακολουθούμενη από τη Λιθουανία (95%), την Πολωνία (91%) και τη Μάλτα (90%). Οι χαμηλότερες αυξήσεις παρατηρήθηκαν στην Ισπανία (11%), την Αυστρία (14%), το Βέλγιο (15%) και το Λουξεμβούργο (17%).

Tags
Back to top button