Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Θρησκεία

Στην Κυβέρνηση εξετάζουν από τώρα πως θα λειτουργήσουν οι Εκκλησίες ενόψει Πάσχα - Αν δεν υπάρχει καραντίνα

Δεν την ξαναπατάνε στο Μέγαρο Μαξίμου όπως διαδίδουν και δεν θέλουν να έχουν τις γκρίνιες της περασμένης χρονιάς. «Απεταξάμην» λένε για όσα τους απέδωσαν πέρσι το Πάσχα και τα Χριστούγεννα.

«Δεν έχουμε ιδεοληπτικές εμμονές, αναζητήστε αλλού τον… Βεελζεβούλ και όχι στο Μέγαρο Μαξίμου» εκμυστηρεύτηκε κορυφαίος υπουργός που συνομιλεί με τον Πρωθυπουργό και γνωρίζει τις προθέσεις του, σύμφωνα με την εφημερίδα «Ορθόδοξη ΑΛΗΘΕΙΑ».

«Σεβόμαστε απόλυτα την Εκκλησία και τις προσπάθειες που κάνει και πόσο έχει τηρήσει τα μέτρα. Γι’ αυτό και θα δείτε πως έμπρακτα ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση θα δείξουν πόσο αναγνωρίζουν την προσπάθεια της πλειονότητας του Αρχιεπισκόπου και των Μητροπολιτών».

Αυτά έλεγε ο υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη και μένει να δούμε αν θα επαληθευτεί. Το φυσάνε και δεν κρυώνει που όλοι τούς έλεγαν «αντιεκκλησιαστικούς» και «άθεους προοδευτικούς» και κοιτάνε πώς θα το «μαζέψουν».

Γι’ αυτό, μαθαίνω, δουλεύουν από τώρα. Με τη βοήθεια των λοιμωξιολόγων και των ειδικών επιστημόνων, εξετάζουν πώς θα λειτουργήσουν το Πάσχα, εκτός από τον εσωτερικό τουρισμό και τις μετακινήσεις και οι Εκκλησίες.

Γιατί δεν θα αντέξει ο Έλληνας να ψάλει το «Ω γλυκύ μου Έαρ» πάλι από την τηλεόραση… Γι’ αυτό και στην κυβέρνηση δίνουν αγώνα για να υποφέρουμε -όλοι- τώρα, ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε ένα πιο άνετο Πάσχα. Τι σημαίνει αυτό;

Το σχέδιο έως τα τέλη Απριλίου περιλαμβάνει τον εμβολιασμό όσο το δυνατόν περισσότερων ατόμων άνω των 60 ετών. Η προσδοκία των ειδικών είναι ότι η καμπύλη θα έχει γίνει τόσο επίπεδη, ώστε θα μπορούν τουλάχιστον να μπουν περισσότερα από 50 άτομα στους ναούς. Οι μάσκες θα είναι προαπαιτούμενο, φυσικά. Αυτές θα τις έχουμε μαζί τουλάχιστον έως τα τέλη της χρονιάς. Ο καιρός προβλέπεται καλός, οπότε σε ανοιχτό χώρο θα είναι εφικτός ο εκκλησιασμός.

Αν θα γίνει και η Περιφορά του Επιταφίου, θα το δούμε εν καιρώ.

Tags
Back to top button