Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Στην «φόρα» το σχέδιο Τραμπ για τα ουκρανικά ορυκτά - Οι ΗΠΑ θέλουν το 50% όλων των εσόδων του Κιέβου

Το προσχέδιο του συμβολαίου που πρότεινε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στο Κίεβο θα μετέτρεπε την Ουκρανία σε μία «οικονομική αποικία» της Ουάσιγκτον για πολλά χρόνια, αναφέρει το The EurAsian Times. 

Οι Ηνωμένες Πολιτείες με αυτήν την συμφωνία επιζητούν να αποκτήσουν τον έλεγχο κρίσιμων ορυκτών, αλλά όχι μόνο... Ενδιαφέρονται επίσης για τα λιμάνια, για τις σημαντικές υποδομές, για το φυσικό αέριο, τα σπάνια μέταλλα και το πετρέλαιο της Ουκρανίας!

Η Ουκρανία θα Γίνει Αμερικανική Αποικία

Σύμφωνα με αναλυτές που απέκτησαν πρόσβαση στο συγκεκριμένο έγγραφο, οι προτεινόμενοι όροι της αμερικανο-ουκρανικής συμφωνίας είναι σκληρότεροι από την «τιμωρία» που επέβαλαν οι συμμαχικές δυνάμεις στην Γερμανία και στην Ιαπωνία μετά το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

Αν υπογραφεί αυτή η συμφωνία ουσιαστικά θα σημαίνει πως ο μεγάλος νικητής του ρωσο-ουκρανικού πολέμου είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες και ο μεγάλος χαμένος η ίδια η Ουκρανία.

Πιο συγκεκριμένα, η Ουάσιγκτον απαίτησε το 50% των εσόδων της Ουκρανίας από την αξιοποίηση των φυσικών πόρων της, των λιμανιών και των υποδομών της, ως αντάλλαγμα στην βοήθεια αξίας 500 δισεκατομμυρίων δολαρίων που ο Τραμπ υποστηρίζει ότι έδωσαν οι ΗΠΑ τα τελευταία τρία χρόνια στο Κίεβο.

Η βρετανική εφημερίδα The Telegraph διάβασε τους όρους της συμφωνίας και παρείχε κάποιες πολλές ενδιαφέρουσες πληροφορίες για το περιεχόμενό της.

Σύμφωνα με αυτήν, οι ΗΠΑ πρότειναν την δημιουργία ενός κοινού επενδυτικού ταμείου ανάμεσα σε Ουάσιγκτον και Κίεβο έτσι ώστε να διασφαλιστεί πως δεν θα συμμετέχουν εταιρείες εχθρικών χωρών στο πρόγραμμα ανοικοδόμησης της Ουκρανίας. Αυτό το ταμείο θα ελέγχει τεράστιο ποσοστό των πόρων της χώρας.

Όπως προαναφέραμε, στην συμφωνία αναγράφεται ρητά πως οι ΗΠΑ θα λαμβάνουν το 50% των κερδών σε όλες τις ουκρανικές οικονομικές δραστηριότητες. Διευκρινίζεται βέβαια παρακάτω πως ο όρος αυτός αφορά οικονομικές δραστηριότητες που σχετίζονται με την αξιοποίηση ορυκτών, πετρελαίου και φυσικού αερίου, λιμανιών και άλλων υποδομών.

Μάλιστα στο συμβόλαιο υπάρχει και μία ρήτρα, η οποία αναφέρει πως προτεραιότητα στα έσοδα θα έχουν οι Ηνωμένες Πολιτείες και έπειτα η ίδια η Ουκρανία.

Ένας οικονομικός αναλυτής που σχολίασε αυτούς τους όρους τους περιέγραψε «καταστροφικούς» για την ουκρανική οικονομία.

 

Tags
Back to top button