![Στέλεχος Deutsche Bank: «Το Bitcoin θα μπορούσε να γίνει ο ψηφιακός χρυσός του 21ου αιώνα»](https://pro-news.gr/images/posts/February 2022/stelekhos-deutsche-bank-to-bitcoin-tha-mporouse-na-ghinei-o-psifi.webp?f943ac50baf94a661c2e5e6221364467)
Η Μάριον Λαμπούτ, κορυφαία οικονομολόγος και ειδικός αγορών της Deutsche Bank, υποστήριξε ότι το Bitcoin θα μπορούσε να γίνει ο ψηφιακός χρυσός του 21ου αιώνα, έστω κι αν σήμερα δεν αποτελεί αξιόπιστο τρόπο εξασφάλισης κεφαλαίων.
Η οικονομολόγος σύγκρινε το Bitcoin με τον χρυσό, σημειώνοντας ότι ανέκαθεν η ανθρωπότητα «αναζητούσε πόρους που δεν ελέγχονταν από τις κυβερνήσεις» με τον «χρυσό να έχει παίξει αυτόν τον ρόλο για αιώνες».
«Και ναι, το Bitcoin θα μπορούσε να γίνει ο ψηφιακός χρυσός του 21ου αιώνα» σύμφωνα με την ειδικό.
Από την άλλη πλευρά, η οικονομολόγος της Deutsche Bank προειδοποίησε ότι είναι σημαντικό να έχουμε πάντα στον νου ότι το κρυπτονόμισμα πρόκειται για μια επίφοβη επένδυση,
«Είναι πολύ άστατο για να αποτελεί αξιόπιστο τρόπο αποθήκευσης κεφαλαίων σήμερα και νομίζω ότι θα παραμείνει έτσι για το προσεχές μέλλον» εξήγησε.
Και εάν το Bitcoin αποτελέσει τον ψηφιακό χρυσό του μέλλοντος, η οικονομολόγος απονέμει τον ρόλο του ψηφιακού ασημιού στο Ethereum.
«Επιτρέπει πολλές εφαρμογές και χρήσεις, όπως στις αποκεντρωμένες επενδύσεις και μη ανταλλάξιμες ψηφιακές αξίες» ανέφερε το στέλεχος της Deutsche Bank.
«Εάν το Bitcoin κάποιες φορές αποκαλείται ψηφιακός χρυσός, τότε το Ethereum θα είναι ο ψηφιακός άργυρος» είπε χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με την ειδικό, οι τεχνολογικές εξελίξεις πρόκειται να βοηθήσουν και την τεχνολογία των κρυπτονομισμάτων να γίνει πιο καθαρή και ασφαλής.
Όσον αφορά στους κανόνες ρύθμισης, η οικονομολόγος αναμένει ότι το έτος 2021 πρόκειται να αποτελέσει σημείο καμπής και ότι το 2022 πολλές οικονομίες θα υιοθετήσουν ένα ισχυρό ρυθμιστικό πλαίσιο για τα κρυπτονομίσματα.
Ειδικότερα, ανέφερε ότι οι περισσότερες από τις χώρες των G20 σχεδιάζουν να αυστηροποιήσουν τους κανόνες για τα κρυπτονομίσματα, ενώ οι κυβερνήσεις του πλανήτη προωθούν τα δικά τους ψηφιακά νομίσματα.
Γι’ αυτό τον λόγο, η οικονομολόγος προβλέπει τη συνύπαρξη κρυπτονομισμάτων και ψηφιακών νομισμάτων κεντρικών τραπεζών, με την ταυτόχρονη μείωση των μετρητών ως μέσο συναλλαγών.