Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Οικονομια

Σταϊκούρας: Tα έχουμε καταφέρει ως κυβέρνηση-Αφουγκραζόμαστε τα προβλήματα της κοινωνίας

«Ως κυβέρνηση τα έχουμε καταφέρει σε ικανοποιητικό επίπεδο, έχουμε πετύχει μαζί με την κοινωνία, με θυσίες της κοινωνίας, ώστε να ανακάμψει ισχυρά η οικονομία της χώρας το 2021, να δημιουργηθούν πολλές νέες θέσεις απασχόλησης, με σημαντική συρρίκνωση της ανεργίας». Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε από τον Βόλο ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο κ. Σταϊκούρας, στην αρχική του τοποθέτηση ευχαρίστησε τους συναδέλφους του, τόσο στην κυβέρνηση όσο και στο Κοινοβούλιο, για την συνολική προσπάθεια που καταβάλλουν όλοι μαζί, έτσι ώστε να βελτιωθούν όλοι οι παράμετροι και η χώρα να προχωρήσει με μεγαλύτερη ασφάλεια και αισιοδοξία προς το μέλλον και να αφήσει στην άκρη μια σειρά από παράλληλες και διαδοχικές κρίσεις.

Ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι «ο βασικός λόγος που βρίσκομαι εδώ στον Βόλο, είναι για να ακούσω, για να αφουγκραστώ προβλήματα, προβληματισμούς, αγωνίες της κοινωνίας, σε μια περίοδο ιστορική και ως τώρα η Κυβέρνηση τα έχει καταφέρει».

Σταϊκούρας: «Δημοσιονομικά πιο ρεαλιστικό και κοινωνικά πιο δίκαιο» το πακέτο των μέτρων

Σε ειδική αναφορά του για την Μαγνησία ο κ. Σταϊκούρας έκανε μνεία σε δύο χαρακτηριστικά στοιχεία που προέκυψαν από τις μετρήσεις του Υπουργείου του και ιδιαίτερα ότι: «Το προηγούμενο χρονικό διάστημα, η πολιτεία βοήθησε 12.739 επιχειρήσεις στη Μαγνησία, δίνοντας περισσότερα από 272 εκ. ευρώ. Στο τέλος του 2021, οι καταθέσεις των Μαγνησιωτών, ανήλθαν στα 2,1 δισ. ευρώ, αυξημένες κατά 365 εκ. ευρώ σε σύγκριση με το τέλος του 2019». 

«Αυτό σημαίνει» είπε, «ότι μέσα από μια πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση, κοινωνία και πολιτεία τα καταφέραμε να βγούμε ισχυροί και το ίδιο θα κάνουμε και στην τρέχουσα συγκυρία, σε μια νέα κρίση, σε έναν πόλεμο, σε μια ενεργειακή κρίση. Γι' αυτό και η Κυβέρνηση έκανε πρόσθετες παρεμβάσεις για να ενισχύσουμε το εισόδημα του πολίτη, το οποίο πράγματι, το τελευταίο χρονικό διάστημα, ροκανίζεται σημαντικά».

Επίσης ο Χρήστος Σταϊκούρας αναφερόμενος στην ενεργειακή κρίση είπε ότι «κάνουμε παρεμβάσεις στην ενέργεια, παρεμβάσεις στους χαμηλοσυνταξιούχους, παρεμβάσεις με κοινωνικό πρόσημο, σε ό,τι αφορά τα καύσιμα, παρεμβάσεις στις επιστρεπτέες προκαταβολές, σύνολο παρεμβάσεων που προσεγγίζουν τα 4 δισ. ευρώ και μόνο την τελευταία εβδομάδα, προστέθηκαν σε αυτά 1,1 δισ ευρώ».

Ο Χρήστος Σταϊκούρας στις 7 το απόγευμα, θα μιλήσει σε κομματική πολιτική εκδήλωση, σε ξενοδοχείο του Βόλου.

Tags
Back to top button