Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Σταφύλια: Πως σχετίζονται με το αλτσχάιμερ;

Μέχρι και σήμερα, δεν έχει βρεθεί το «αντίδοτο» που να μπορεί να γιατρέψει τη νόσο Αλτσχάιμερ. Όμως οι επιστήμονες υποστηρίζουν μέσα από έρευνες, ότι υπάρχουν συγκεκριμένες τροφές που μπορούν να προστατέψουν από το Αλτσχάιμερ.

Έρευνα του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, που μελέτησε την πρόληψη του Αλτσχάιμερ, έδειξε ότι οι ευεργετικές ιδιότητες των σταφυλιών, προστατεύουν από την εμφάνιση Αλτσχάιμερ.

Τα πρώιμα στάδια της νόσου Αλτσχάιμερ φαίνονται από τη χαμηλή δραστηριότητα συγκεκριμένων σημείων του εγκεφάλου.

Οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου, έκαναν την έρευνα σε άτομα που είχαν εξασθενημένη μνήμη. Διαπίστωσαν μετά από έξι μήνες ότι, όσα άτομα κατανάλωναν σε ποσότητα περίπου δυόμισι φλιτζάνια σταφύλια καθημερινά, είχαν καλύτερη μεταβολική λειτουργία στις περιοχές που επηρεάζονται από το Αλτσχάιμερ, συγκριτικά με εκείνους που δεν έτρωγαν συχνά ή και καθόλου σταφύλια.

Συγκεκριμένα, δεν προστατεύει μόνο τα σημεία του εγκεφάλου από μείωση της μεταβολικής λειτουργίας, αλλά αυξάνει και τη λειτουργικότητά τους, όπως και τη μνήμη.

«Η τακτική κατανάλωση σταφυλιών μπορεί να παρέχει προστασία έναντι της πρώιμης εξασθένισης που σχετίζεται με την νόσο του Αλτσχάιμερ. Αυτή η έρευνα ενισχύει την άποψη ότι τα σταφύλια είναι ωφέλιμα στην νευρολογική και καρδιαγγειακή υγεία», ανέφερε ο επικεφαλής ερευνητής της ομάδας, Δρ Ντάνιελ Σίλβερμαν.«Χρειάζονται περισσότερες κλινικές μελέτες με μεγαλύτερο αριθμό συμμετεχόντων, ώστε να επαληθευθούν τα δεδομένα της παρούσας έρευνας», συμπληρώνει.

Τα σταφύλια γενικότερα κάνουν καλό στην υγεία.
Οι πολυφαινόλες που περιέχουν ενισχύουν την υγεία του εγκεφάλου, μειώνουν το οξειδωτικό στρες και βελτιώνουν τη ροή του αίματος. Άλλος ένας καλός λόγος για να φάμε σταφύλια, τώρα που είναι και η εποχή τους.

Tags
Back to top button