Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Στα “χαρακώματα” Κυβέρνηση -Εκκλησία-ΝΔ: Ο νόμος δεν μπορεί να εφαρμόζεται κατά το δοκούν

Η απάντηση που αναμενόταν από πλευράς κυβέρνησης και την απόφαση της ΔΙΣ ήρθε ρίχνοντας λάδι στην φωτιά!

Ούτε λίγο ούτε πολύ ζητάει και ρέστα και διαμηνύει στην Εκκλησία πως είναι υποχρέωσή της να τηρήσει τα νέα μέτρα.

Η ανακοίνωση της κυβέρνησης έχει ως εξής:

"Η Κυβέρνηση σε όλα τα στάδια της πανδημίας βρισκόταν σε διαρκή διαβούλευση με την Εκκλησία για τα θέματα των λειτουργιών, με σεβασμό στη δημόσια υγεία αλλά και την πίστη των ανθρώπων. Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκαν οι λειτουργίες Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς και προβλέφθηκε η λειτουργία των Θεοφανείων.

Η ανάγκη να μην διακυβευθεί η σταθερή πορεία για την καταπολέμηση του ιού, εν όψει ιδίως και της επαναλειτουργίας των σχολείων, επέβαλε για την τρέχουσα εβδομάδα την επιστροφή στο προηγούμενο καθεστώς περιορισμών στην αγορά και την κοινωνία, μεταξύ των οποίων και η πρόβλεψη να γίνει η λειτουργία των Θεοφανείων χωρίς την παρουσία πιστών. Βεβαίως, παραμένει η δυνατότητα παρεμπίπτουσας ατομικής προσευχής των πιστών στους ναούς.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος με την απόφασή της δεν συναινεί στα νέα μέτρα που αφορούν τις λειτουργίες. Όμως ο νόμος δεν μπορεί να εφαρμόζεται κατά το δοκούν ώστε να τον αγνοεί όποιος διαφωνεί. Ευελπιστούμε ότι η Εκκλησία θα αντιληφθεί την κρισιμότητα των στιγμών για την κοινωνία, όπως έως σήμερα με υπευθυνότητα έπραξε. Η εφαρμογή των μέτρων πρόληψης και προφύλαξης αποτελεί υποχρέωση αλλά και πράξη κοινωνικής αλληλεγγύης και ευθύνης όλων μας".

Αντίδραση είχαμε και από πλευράς του  Κινήματος Αλλαγής για την απόφαση της Ιεράς Συνόδου και συγκεκριμένα αναφέρει: "Είναι αδιανόητο όταν οι πολίτες υποχρεώνονται σε ένα σκληρό lockdown , η Ιερά Σύνοδος να ζητά εξαιρέσεις. Θέτοντας σε κίνδυνο την δημόσια υγεία.
Εκεί οδηγούν οι υποχωρήσεις και η ενδοτικότητα της Κυβέρνησης και η απουσία σχεδίου για ασφαλές άνοιγμα".

Επιθετικός και ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχετική ανακοίνωσή του: "Η κυβέρνηση τόσο καιρό αγνοεί τις εισηγήσεις των ειδικών για τα μαζικά τεστ, τα σχολεία, τα ρεβεγιόν, τους χώρους λατρείας. Τώρα που οι ειδικοί προειδοποιούν πως η ζημιά έχει γίνει και προβλέπουν νέα έξαρση της πανδημίας, ο κ. Μητσοτάκης κλείνει πάλι τα πάντα κατόπιν εορτής.Τα μέτρα προστασίας πρέπει να ισχύουν για όλους, ώστε να εξέλθουμε πιο γρήγορα από την κρίση. Θα κάνει ο κ. Μητσοτάκης τα στραβά μάτια σε εξαιρέσεις για την Εκκλησία;" 

Tags
Back to top button