Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Άμυνα & Ασφάλεια

Στα 28 επιθετικά ελικόπτερα ο ΕΣ, στα 52 ο τουρκικός Στρατός – Παρέλαβε ακόμη ένα Τ-129 ΑΤΑΚ

Ακόμη ένα επιθετικό ελικόπτερο T-129 ATAK παρέλαβε ο τουρκικός Στρατός φτάνοντας στα 52 συνολικά. Αρχικά ο τουρκικός στρατός είχε υπό παραγγελία 51 ελικόπτερα, αλλά στη συνέχεια έδωσε και συμπληρωματική παραγγελία για 9 ελικόπτερα, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στα 60.

Σε ότι αφορά την Ελλάδα παραμένει στα 28 επιθετικά ελικόπτερα εκ των οποίων τα 9 AH-64D και 19 AH-64A+. Το θέμα της αντικατάστασης του ενός ελικοπτέρου AH-64D (καθώς υπήρχε εγγύηση) ΚΑΙ το οποίο καταστράφηκε από πυρκαγιά -χωρίς να υπάρχει καμία ευθύνη της ΑΣ- παραμένει ακόμη εκκρεμές (με άλλα λόγια έχει παραπεμφθεί στις καλένδες μέχρι να ξεχαστεί)  καθώς προκύπτει ευθύνη της κατασκευάστριας εταιρίας.

Το ελικόπτερο ήταν εντελώς καινούργιο, δεν είχε συμπληρώσει ούτε καν 5 ώρες πτήσης και καταστράφηκε από «αστοχία» υλικού καθώς πήρε φωτιά η APU, λίγο μετά την παραλαβή του.

 

 

Tags
Back to top button