
Το σπέρμα του ψαριού «Shirako» αποτελεί μία από τις πιο περιζήτητες λιχουδιές . Θεωρείται πως είναι καλό για το δέρμα και έχει αντιγηραντικές ιδιότητες, με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και βιταμίνες B12 και D.
Κι αν έχετε αρχίσει να σκέφτεστε πως είναι «τρελοί αυτοί οι Γιαπωνέζοι», αξίζει να σημειώσουμε ότι η παράξενη λιχουδιά δεν είναι αποκλειστικότητα της Ιαπωνίας.
Οι Ρώσοι τρώνε κι αυτοί το σπέρμα της ρέγκας, ενώ οι Σικελοί τρώνε το σπέρμα του τόνου ως σάλτσα σε μακαρόνια.
Οι Γιαπωνέζοι όμως έχουν ανάγει την κατανάλωση σπέρματος ψαριού σε επιστήμη με μερικές από τις συνταγές να ποικίλουν από σπέρμα ψαριού τεμπούρα, σούσι, βραστό, ψητό και αβγοκομμένο.