Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Σπάνια εικόνα: Το φοινικόδασος της Πρέβελης γεμάτο χιόνι

Το φοινικόδασος και η παραλία του Πρέβελη είναι ένας εξαιρετικά δημοφιλής προορισμός, ειδικά το καλοκαίρι, που προσφέρει σπάνια ομορφιά και ηρεμία. Σε αυτόν τον μοναδικό τόπο, στα νότια του Ρεθύμνου, χιόνισε!


Και τη φωτογραφία του Γιάννη Τσουμέτη, από το facebook, από τη χιονισμένη παραλία «ανέβασε» η σελίδα «Πάμε Ρέθυμνο», κάνοντας λόγο – απολύτως δικαιολογημένα – για «μοναδική ομορφιά!».

Υπενθυμίζεται ότι η παραλία Πρέβελη με το φοινικόδασος, είναι μια από τις διασημότερες και πιο αγαπημένες παραλίες της Κρήτης.

Το όνομά της, καθώς και της ευρύτερης περιοχής, οφείλεται στην ιστορική μονή Πρέβελη που βρίσκεται κοντά, η οποία είναι αφιερωμένη στον Άγιο Ιωάννη τον Θεολόγο.

Το φοινικόδασος της Πρέβελης, έκτασης περίπου 40 στρεμμάτων, ήταν το δεύτερο μεγαλύτερο φοινικόδασος της Κρήτης (με πρώτο εκείνο του Βάι) και σε αυτό συναντάται το είδος του αυτοφυούς κρητικού φοίνικα ή φοίνικα του Θεόφραστου.


Μια βόλτα με τα πόδια ή με θαλάσσιο ποδήλατο κατά μήκος του ποταμού, μέσα από τα φοινικόδεντρα και τις πικροδάφνες μέχρι το φαράγγι αποτελεί μοναδική εμπειρία.

Στην έξοδο του φαραγγιού, εκεί που καταλήγει το ποτάμι Κουρταλιώτης δημιουργώντας ένα δέλτα, βρίσκεται η πανέμορφη παραλία Πρέβελη.

Εκτός από φοίνικες στο δάσος υπάρχουν λιγαριές, πικροδάφνες, χαρουπιές, σκίνα και καλαμιές.

Η παραλία έχει ανοιχτόχρωμη άμμο και βοτσαλωτό βυθό, ενώ τα νερά είναι κρυστάλλινα. Απέχει περίπου 35 χλμ. από το Ρέθυμνο και 10 χλμ. από τον Πλακιά.

Tags
Back to top button