Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Α.Τ.Ι.Α.

Snippy – Η πρώτη περίπτωση ακρωτηριασμού ζώου από εξωγήινους…

Μια παράξενη είδηση κατέφτανε από το Κολοράντο των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. Το απόγευμα της 7ης Σεπτεμβρίου του 1967, η φοράδα «Snippy» δεν επέστρεψε, όπως αναμενόταν, πίσω στο αγρόκτημα του κυρίου King. Ο ιδιοκτήτης της, άνθρωπος σοβαρός και μετρημένος, φαινόταν απόλυτα πεπεισμένος ότι τη φόνευσαν επιβάτες ιπτάμενου δίσκου ή κάποιος αλλόκοτος «ραδιενεργός χειρουργός».

Το παράδοξο αυτό επεισόδιο ήταν ένα από τα πολλά ανεξήγητα, που ταλαιπωρούσαν τους λιγοστούς κατοίκους του San Luis Valley για ένα ολόκληρο εξάμηνο. Τελικά, στις 9 Σεπτεμβρίου, η τρίχρονη φοράδα βρέθηκε νεκρή, μετά από τις επίμονες αναζητήσεις της Agnes King και του γιου της Harry. Το θέαμα, όμως, που αντίκρισαν, ήταν τουλάχιστον φριχτό.

Το άλογο ήταν περιέργως ακρωτηριασμένο. Το κεφάλι του δύσμοιρου ζώου, αλλά και ο λαιμός του είχαν γδαρθεί από το δέρμα και είχαν καθαριστεί επιμελώς από τη σάρκα τους με αριστοτεχνικό τρόπο, ενώ οι υπόλοιπες τομές στο κουφάρι του αλόγου έμοιαζαν σχεδόν τέλειες, σαν να είχαν επιμεληθεί από τον πλέον άριστο χειρουργό. Στο σημείο σφαγής της Snippy, παρ’ όλα αυτά, δεν υπήρχε ούτε στάλα αίματος, ενώ ο αέρας ανέδυε μια αλλόκοτη οσμή, που κανείς δεν μπόρεσε να προσδιορίσει.

Ό,τι απέμεινε από το κεφάλι, τον λαιμό και τους ώμους ήταν κατάλευκα κόκαλα, τα οποία ήταν απείραχτα και ενωμένα με το υπόλοιπο μέρος του σώματος. Η τομή γύρω από τον λαιμό ήταν τέλεια, ολόισια, χωρίς το παραμικρό ίχνος ανωμαλίας. Στο σώμα της Snippy δεν είχε απομείνει ούτε σταγόνα αίματος, δηλαδή είχε αποστραγγιστεί εντελώς και στη γύρω περιοχή δεν είχε στάξει ούτε μια σταλαγματιά, αλλά ούτε και υπήρχαν πουθενά σημάδια στο έδαφος από τους σφαγείς του αλόγου.

Ο ιδιοκτήτης της Snippy σοκαρίστηκε. Αυτό που έβλεπαν τα μάτια του, αδυνατούσε να το κατανοήσει το μυαλό του.

Μα, την επόμενη ημέρα μετέβη στο σημείο, όπου είχε ανακαλύψει το πτώμα της φοράδας, μαζί με δύο φίλους και γείτονές του. Τίποτε δεν είχα αλλάξει, πλην μιας αποτρόπαιας, άγνωστης οσμής, που επικρατούσε στον χώρο, ενώ τα οστά του ζώου είχαν λάβει χρώμα έντονο ροζ.

Αφού ερεύνησε σχολαστικά τη γύρω περιοχή, εντόπισε 15 απολύτως κυκλικά ίχνη εξάτμισης. Τα ίχνη αυτά κάλυπταν μια περιοχή μήκους 91 μέτρων και πλάτους 45 μέτρων. Εν συνεχεία, 100 μέτρα βορείως του πτώματος βρήκε έναν θάμνο ύψους ενός μέτρου, ο οποίος είχε μυστηριωδώς πιεσθεί ομοιόμορφα μέχρι ενός σημείου, όπως και ολόκληρη η βλάστηση τριγύρω, η οποία είχε παραδόξως καταστεί επίπεδη στο ίδιο ύψος με τον θάμνο και σε ακτίνα τριών μέτρων.

Πολύ κοντά στο σημείο αυτό, ένας γείτονας του Harry King ανακάλυψε ένα τεμάχιο από τη σάρκα του αλόγου, το οποίο είχε καλυφθεί με ένα τμήμα του δέρματός του. Μόλις το έπιασε στα χέρια του, ήταν τόσο αποκρουστικά κολλώδες, που αμέσως το έριξε καταγής. Συντόμως, το χέρι του άρχισε να τσούζει και να κοκκινίζει, έως ότου το έπλυνε καλά και πολλές φορές.

Αργότερα, ένας υπάλληλος από την Υπηρεσία Δασών (Park Ranger) μετέβη στην τοποθεσία αυτή με μετρητή Γκάιγκερ και ανακάλυψε ότι η ραδιενέργεια στην περιοχή ήταν ιδιαιτέρως και ανεξηγήτως υψηλή. Τα ίχνη των εξατμίσεων ήταν ραδιενεργά, όπως και ο θάμνος και η γύρω του περιοχή. Το πτώμα της φοράδας παρουσίαζε τη χαμηλότερη ένδειξη ραδιενέργειας.

Το περιστατικό της Snippy θεωρείται παγκοσμίως η πρώτη περίπτωση θανάτωσης και ακρωτηριασμού ζώου από εξωγήινους.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», στις 06/10/1967…

Tags
Back to top button