Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Σλοβακία: Μόνο με αρνητικό τεστ θα εργάζονται οι κάτοικοι στην Νίτρα

Στη χώρα των 5,5 εκατομμυρίων κατοίκων καταγράφονται αριθμοί ρεκόρ νέων κρουσμάτων και νοσηλειών τις τελευταίες ημέρες. Παρά τη μερική καραντίνα που έχει επιβληθεί, χθες νοσηλεύονταν 3.146 άνθρωποι.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Μάτοβιτς είπε ότι οι κάτοικοι της Νίτρα (περίπου 160.000) δεν θα μπορούν να πάνε στη δουλειά τους αν δεν έχουν να επιδείξουν αρνητικό τεστ. «Η κατάσταση στη Νίτρα είναι τόσο δραματική που μόνο η εθελοντική εξέταση δεν θα αρκούσε. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να προστατεύσουμε τους εργαζόμενους, τις εταιρίες, την υγεία του κόσμου», τόνισε.

Στη οι κάτοικοι επιτρέπεται να μετακινούνται μόνο για να πάνε στη δουλειά τους, για να ψωνίζουν ή για να κάνουν μια βόλτα στη φύση, στην περιοχή όπου διαμένουν. Παρά τα μέτρα, μόνο χθες καταγράφηκαν περίπου 10.000 νέα κρούσματα.

Ο μεγαλύτερος εργοδότης στην περιοχή της Νίτρα είναι η αυτοκινητοβιομηχανία Jaguar Land Rover που απασχολεί 2.800 εργαζόμενους.

Ο Μίλαν Ντούμπαϊ, ο επικεφαλής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείο της Νίτρα, είπε ότι καθημερινά πεθαίνουν περισσότεροι από 10 άνθρωποι στους θαλάμους όπου νοσηλεύονται ασθενείς με Covid-19 και χαρακτήρισε «απελπιστική» την κατάσταση. «Έχουμε περίπου 200 ασθενείς, οι 20 από αυτούς είναι διασωληνωμένοι και περισσότεροι από 10 πεθαίνουν καθημερινά. Δεν έχω λόγια να περιγράψω την ψυχική και σωματική εξάντληση του προσωπικού… Τις τελευταίες ημέρες πέθαναν ένας ουρολόγος, ένας εργαζόμενος στη ΜΕΘ και σήμερα το πρωί ένας παθολόγος», πρόσθεσε.

Tags
Back to top button