Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Οικονομια

Σκρέκας: Πάνω από 1,2 δις κινητοποίησε το «Εξοικονομώ – Αυτονομώ»

Τους στόχους που έχουν τεθεί από την κυβέρνηση για την ενεργειακή μετάβαση, τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου με ορίζοντα το 2030 και τις επενδύσεις που θα χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης, παρουσίασε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, στη συνεδρίαση του άτυπου Συμβουλίου Υπουργών Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα διαδικτυακά.

Στην τηλεδιάσκεψη, στην οποία συμμετείχε και η γενική γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Αλεξάνδρα Σδούκου, ο κ. Σκρέκας τόνισε ότι σημαντικό ρόλο στην απανθρακοποίηση της οικονομίας θα διαδραματίσουν τα προγράμματα ενεργειακής αναβάθμισης κατοικιών, επιχειρήσεων και δημοσίων κτιρίων, στα οποία θα διοχετευθεί το μεγαλύτερο ποσοστό των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης για την πράσινη ανάπτυξη.

Ο υπουργός επισήμανε ότι τα κτίρια στην Ελλάδα αντιπροσωπεύουν το 41% της συνολικής κατανάλωσης ενέργειας και ότι τα προγράμματα εξοικονόμησης θα αποτελέσουν χρήσιμα εργαλεία για την αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας και την τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας, αναφέροντας ως ενδεικτικό παράδειγμα ότι το προηγούμενο πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» κινητοποίησε κεφάλαια άνω του 1,2 δισ. ευρώ.

Επιπρόσθετα, ο κ. Σκρέκας μίλησε για τις παρεμβάσεις που δρομολογούνται σε ό,τι αφορά την εναρμόνιση της εθνικής νομοθεσίας με την ευρωπαϊκή για τις ενεργειακές κοινότητες και την ενίσχυσή τους για τη στήριξη των ευάλωτων νοικοκυριών. Πρόσθεσε ότι το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας επεξεργάζεται προτάσεις για την άρση των εμποδίων που αντιμετωπίζουν οι ενεργειακές κοινότητες, όπως την απρόσκοπτη πρόσβασή τους σε χρηματοδοτικά εργαλεία με τη συμβολή της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Tags
Back to top button