Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Οικονομια

Σκρέκας: Κατασκευάζουμε φωτοβολταϊκά για να κλείσουμε τα φουγάρα

Τη σημασία των επενδύσεων του Ελλάδα 2.0 σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ως αντιστάθμισμα στην ενεργειακή κρίση αναδεικνύει ο υπουργός Περιβάλλοντος  και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, μιλώντας στο CNN Greece.

O κ. Σκρέκας τονίζει πως προτεραιότητα του Υπουργείου είναι η επιτάχυνση της ενεργειακής μετάβασης, τόσο μέσω νομοθετικών πρωτοβουλιών, όσο και μέσω επιτάχυνσης στην ανάπτυξη νέων εγκαταστάσεων ΑΠΕ.

Σύμφωνα το , μάλιστα, προσθέτει πως η ενεργειακή μετάβαση έχει –με την ολοκλήρωσή της – και σημαντικότατα οικονομικά οφέλη, καθώς, όπως αναφέρει η ενέργεια από τον ήλιο είναι έξι φορές φθηνότερη από το λιγνίτη. Έτσι, πέραν της ενεργειακής ανεξαρτησίας που προσφέρει στη χώρα μας είναι ταυτόχρονα και σαφώς πιο συμφέρουσα.

Σκρέκας: Εξετάζεται αύξηση του ποσού για το πρόγραμμα ανακύκλωσης

Παρουσιάζοντας και απαριθμώντας τις σχετικές πρωτοβουλίες, ο κ. Σκρέκας ξεκαθαρίζει πως πλέον οι σχετικοί στόχοι έχουν επιταχυνθεί, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως μέχρι το 2026 το 62% της ενέργειας θα προέρχεται από ΑΠΕ. Και σε αυτό το πλαίσιο, τα κεφάλαια αλλά και οι μεταρρυθμίσεις του προγράμματος Ελλάδα 2.0 μπορούν και παίζουν καθοριστικό ρόλο.

Δείτε όλη τη συνέντευξη του Κώστα Σκρέκα στο CNN Greece

 

Tags
Back to top button