Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Σκιώδεις στόλοι με πυραύλους Κρουζ σε Κοντέινερ (Ρωσίας-Κίνας-Ιράν) απειλούν τα Πολεμικά Πλοία του ΝΑΤΟ σε Μεσόγειο-Περσικό

Τα μέτρα τους έχουν λάβει όπως όλα δείχνουν Κίνα,  Ρωσία και Ιράν, αφού  διαθέτουν σκιώδεις στόλους, οι οποίοι μεταφέρουν εμπορεύματα,υλικά, υδρογονάνθρακες, ενώ διεξάγουν και πολλές άλλες επιχειρήσεις.

Ρώσοι και Ιρανοί έχουν μετατρέψει μέχρι και κοντέινερ σε πλατφόρμες εκτόξευσης πυραύλων κατά Πολεμικών πλοίων της συμμαχίας.

με το πιο γνωστό παράδειγμα τέτοιων οπλικών συστημάτων να είναι οι πύραυλοι Club-K που κρύβονται μέσα στα εμπορευματοκιβώτια.

Τα συγκεκριμένα οπλικά συστήματα είναι διαθέσιμα και για εξαγωγή από την Ρωσία. Οποιαδήποτε παραθαλάσσια αμυντική δύναμη με μικρό προϋπολογισμό μπορεί να έχει ένα καλοφτιαγμένο θανατηφόρο οπλικό σύστημα κρυμμένο σε ένα εμπορικό λιμάνι.

Η τοποθέτηση όπλων και ραντάρ σε εμπορευματοκιβώτια που μπορούν να μεταφερθούν με τον σιδηρόδρομο δεν μπορεί να λύσει αυτό το πρόβλημα, αλλά μπορεί, σε περίπτωση πολέμου, γρήγορα να μετατρέψει διάφορα μη στρατιωτικά σκάφη σε πλωτές πλατφόρμες εκτόξευσης πυραύλων και κυνηγούς υποβρυχίων, καθώς και την μεταφορά πολεμικού εξοπλισμού και όπλων από τον έναν στόλο σε άλλον ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες.

Ο ναυτιλιακός κλάδος αποτελεί προέκταση της κρατικής ισχύος εάν αξιοποιηθεί προσεκτικά, συν ότι αποτελεί εξαιρετική πηγή πληροφοριών.

Η Ρωσία είναι αναμφισβήτητα η χώρα με τις περισσότερες κυρώσεις στον κόσμο, αλλά ταυτόχρονα και το πιο έμπειρο κράτος στο σπάσιμο των κυρώσεων, αναφέρει

Η Αρμενία, η Γεωργία, το Καζακστάν, το Κιργιστάν και άλλα πρώην σοβιετικά κράτη έχουν δει να απογειόνεται το εμπόριο δυτικών ειδών πολυτελείας, από δερμάτινες τσάντες μέχρι σεντάν Mercedes-Benz, διευκολύνοντας επί της ουσίας την Ρωσία στην προμήθεια των συγκεκριμένων αγαθών.

Την ίδια στιγμή η Κίνα τροφοδοτεί τη ρωσική πολεμική μηχανή με λειτουργία με πρώτες ύλες, μικροτσίπ, εξαρτήματα drone και άλλες τεχνολογίες διπλής χρήσης.

Ίσως η πιο σημαντική αποτυχία ωστόσο είναι το ανώτατο όριο τιμών του πετρελαίου, που τέθηκε σε εφαρμογή για να περιορίσει τα έσοδα του Πούτιν χωρίς να αποσταθεροποιήσει την παγκόσμια προσφορά.

Ενώ το σχέδιο αρχικά δούλεψε περίπου όπως έχει σχεδιαστεί, περιορίζοντας τις πωλήσεις σε λιγότερο από $60 ανά βαρέλι, η Ρωσία έχει προσαρμοστεί εδώ και καιρό.

Έχει αποκτήσει πρόσβαση σε εκατοντάδες πλοία, τα οποία βασίζονται είτε σε μη δυτικούς προμηθευτές ναυτικής ασφάλισης και άλλων υπηρεσιών, είτε σε αυτοδηλωμένους “attestations” ότι συμμορφώνονται με το ανώτατο όριο, προκειμένου να μεταφέρει ρωσικό πετρέλαιο. Πρόκειται για τον περίφημο ρωσικό σκιώδη στόλο.

Tags
Back to top button