Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Σχολικές ποδιές: 37 χρόνια μετά την κατάργησή τους – Δείτε τις εικόνες

Για αρκετά χρόνια τα παιδιά στα ελληνικά σχολεία φορούσαν ποδιές. Ωστόσο, σε ένα ευρύτερο πνεύμα μοναδικότητας και διαφοροποίησης καταργήθηκαν. 

Μεγάλα καταστήματα στην αρχή της σχολικής χρονιάς διαφήμιζαν τη σχολική τους ποδιά, για μαθητές και μαθήτριες.

Καταστήματα όπως «Αφοί Λαμπρόπουλοι», «Μινιόν» και «Δραγώνας διοργάνωναν ειδικές εκδηλώσεις για να προβάλουν τα νέα …μοντέλα της ποδιάς και να κερδίσουν μερίδιο από την αγορά.

Οι ποδιές «Τσεκλένης» εκείνη την εποχή έκαναν πάταγο, ήταν πιο μοντέρνες, πιο ραφιναρισμένες και φυσικά και πιο ακριβές. Γιατί και στην ομοιομορφία υπήρχαν διαφορές εννοείται.

Ποδιές με κουκούλα ή άνευ, με θήκες για μολύβια (τότε δεν υπήρχαν κινητά).

Νοσταλγοί ή όχι εκείνης της εποχής, πάντως οι γονείς αναγκάζονταν να ξηλωθούν κανονικά αφού μία ποδιά καλής ποιότητας που θα άντεχε έκανε αρκετά χρήματα που έφταναν και στο 1/3 του βασικού μισθού (μιλάμε για τις ποδιές του Τσεκλένη)

Και φτάνει η 6η Φεβρουαρίου του 1982 και η ποδιά παύει να είναι υποχρεωτική. Υπουργός Παιδείας τότε ο Λευτέρης Βερυβάκης και οι γονείς ανάσαναν.

Tags
Back to top button