Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Περιβάλλον

Σχισμές και κρατήρες στη Νίσυρο – Τι σχέση έχουν με το ηφαίστειο

Μιλώντας στο OPEN, ο ηφαιστειολόγος και ερευνητής της Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών Γιώργος Βουγιουκαλάκης, σημείωσε πως βρέθηκε με την κρατική Γεωλογική Υπηρεσία στο σημείο την προηγούμενη εβδομάδα, διαβεβαιώνοντας πως δεν υπάρχει καμία ανησυχία για το φαινόμενο, καθώς δεν σχετίζεται άμεσα με το ηφαίστειο.

«Το φαινόμενο εκδηλώθηκε πρώτη φορά το 2001, σε μια προσπάθεια του ηφαιστείου να ενεργοποιηθεί ξανά. Η Νίσυρος είναι ενεργό ηφαίστειο και όλα τα ενεργά ηφαίστεια κατά καιρούς προσπαθούν να ενεργοποιηθούν», σημείωσε.

Για την μεγάλη τρύπα που δημιουργήθηκε στο νησί ο ηφαιστειολόγος σημείωσε: «Αυτό δημιουργείται γιατί σε όλο τον πυθμένα του κρατήρα της Νισύρου κυκλοφορούν υδροθερμικά ρευστά, τα οποία είναι οξέα. Αυτά διαβρώνουν τα πετρώματα και δημιουργούν μεγάλα κενά - στοές. Κάθε φορά που έχουμε έντονες βροχοπτώσεις μαλακώνει το έδαφος και πέφτει μέσα στις μεγάλες αυτές ροές που έχουν δημιουργηθεί».



Tags
Back to top button