Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Άμυνα & Ασφάλεια

Συρία: Στον έλεγχο του συριακού στρατού ακόμα 3 ανατολικές επαρχίες

Όπως ανακοίνωσε Ρώσος αντιστράτηγος 3 ακόμα ανατολικές επαρχίες της Συρίας πέρασαν στον έλεγχο της συριακής κυβέρνησης μετά από κοινές στρατιωτικές επιχειρήσεις Συρίας-Ρωσίας.

«Κατά την διάρκεια της επιχείρησης οι συριακές ένοπλες δυνάμεις με την υποστήριξη των δυνάμεων της Ρωσίας εξόντωσαν πλήρως τις ένοπλες συμμορίες του ISIS και της Τζεμπάτ Αλ Νόσρα, και έθεσαν υπό τον έλεγχο τους τις επαρχίες Ντεράα, Ελ Σουβέιντα, και Ελ Κουνέιτρα» δήλωσε ο επικεφαλής των ρωσικών δυνάμεων, αντιστράτηγος Σεργκέι Ρουτσκόι

Ο συριακός στρατός με την συνδρομή των δυνάμεων της Ρωσίας, έθεσε υπό τον έλεγχο του τρεις επαρχίες της νοτιοανατολικής Συρίας καταστρέφοντας ολοσχερώς κάθε εστία ισλαμιστών ανταρτών, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της Κεντρικής Διεύθυνσης επιχειρήσεων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας αντιστράτηγος Σεργκέι Ρουτσκόι.

«Κατά την διάρκεια της επιχείρησης οι συριακές ένοπλες δυνάμεις με την υποστήριξη των δυνάμεων της Ρωσίας εξόντωσαν πλήρως τις ένοπλες συμμορίες του ISIS και της Τζεμπάτ Αλ Νόσρα, και έθεσαν υπό τον έλεγχο τους τις επαρχίες Ντεράα, Ελ Σουβέιντα, και Ελ Κουνέιτρα» δήλωσε ο Ρουτσκόι.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι στην νοτιοδυτική Συρία απελευθερώθηκαν 3.332 τετραγωνικά χιλιόμετρα και πως υπό τον έλεγχο της συριακής κυβέρνησης τέθηκαν 146 κατοικημένες περιοχές εκ των οποίων οι 50 με ειρηνικό τρόπο μέσω διαπραγματεύσεων.

Ο Ρουτσκόι δήλωσε επίσης ότι αποκαταστάθηκε ο έλεγχος στα σύνορα, Συρίας –Ιορδανίας ενώ δημιουργήθηκαν οι προϋποθέσεις για την επανεργοποίηση της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ στα υψίπεδα του Γκολάν, σύμφωνα με την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ του 1974.

Ο ρώσος αξιωματούχος είπε επίσης ότι οι εγγυήτριες χώρες στην νότια ζώνη αποκλιμάκωσης , οι ΗΠΑ και η Ιορδανία , δεν πήραν κανένα μέτρο όταν η κατάσταση εντάθηκε στη νότια Συρία, παρότι είχαν συστηματική πληροφόρηση για την κατάσταση.

Tags
Back to top button