Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΔΙΕΘΝΗ

Συρία: Παραλογισμός δίχως τέλος – Οι τζιχαντιστές εκτέλεσαν 700 κρατούμενους

Σχεδόν 700 άνθρωποι οδηγήθηκαν στο θάνατο από τον παραλογισμό των τζιχαντιστών.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε σήμερα ότι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους εκτέλεσαν σχεδόν 700 κρατούμενους μέσα σε περίπου δύο μήνες στην ανατολική Συρία. Η οργάνωση που εδρεύει στη Βρετανία ανακοίνωσε ότι οι κρατούμενοι συγκαταλέγονται στους 1.350 αμάχους και μαχητές τους οποίους το ΙΚ κρατούσε ομήρους κοντά στην ιρακινή μεθόριο.

Οι τζιχαντιστές έχουν υπό τον έλεγχό τους ένα μικρό κομμάτι γης ανατολικά από τον Ευφράτη ποταμό της Συρίας γύρω από την πόλη Χατζίν, στην οποία εισήλθαν αυτόν τον μήνα οι υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ δυνάμεις. Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), υπό την κουρδική πολιτοφυλακή YPG, μάχονται κατά του ΙΚ στην περιοχή εκείνη για πολλούς μήνες με τη βοήθεια των αμερικανικών αεροπορικών δυνάμεων και των ειδικών δυνάμεων.

Ο διοικητής των SDF Μαζλούμ Κομπάνι είπε στο Reuters την περασμένη εβδομάδα ότι τουλάχιστον 5.000 μαχητές του ISIS παραμένουν στον θύλακα, ανάμεσά τους και πολλοί ξένοι που δείχνουν έτοιμοι να δώσουν μάχη μέχρις εσχάτων. Το αυτοανακηρυχθέν χαλιφάτο του Ισλαμικού Κράτους κατέρρευσε έπειτα από διάφορες επιθέσεις στο Ιράκ και στη Συρία παρότι οι μαχητές του εξακολουθούν να δραστηριοποιούνται στην έρημο της συνοριακής περιοχής και να εξαπολύουν επιθέσεις.

Tags
Back to top button