Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνελήφθησαν κλέφτες που δρούσαν στο Ελευθέριος Βενιζέλος

Οι «ταχυδακτυλουργοί», οι οποίοι κάτω από τις δεκάδες κάμερες του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» έκλεβαν από επιβάτες τσάντες και χειραποσκευές, συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα.

Η τελευταία τους προσπάθεια να αφαιρέσουν μία τσάντα έγινε προχθές Πέμπτη, όταν δύο από τα μέλη της σπείρας, ηλικίας 38 και 46 ετών, έγιναν αντιληπτά την ώρα που αφαίρεσαν τσάντα από επιβάτιδα στον εξωτερικό χώρο του αεροδρομίου. Ο 46χρονος αφαίρεσε την τσάντα και ο 38χρονος τον περίμενε σε κοντινή απόσταση με αυτοκίνητο σε ετοιμότητα για τη διαφυγή τους.

Οι αστυνομικοί καταδίωξαν το όχημα και τελικά κατάφεραν να τους περάσουν χειροπέδες. Την επόμενη ημέρα, χθες Παρασκευή, η Αστυνομία συνέλαβαν και τα υπόλοιπα τέσσερα μέλη της σπείρας που είχε συσταθεί τουλάχιστον από τις 13 Αυγούστου 2020, με μοναδικό σκοπό τις κλοπές στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με τη μέθοδο της απασχόλησης. Οι συλληφθέντες χαρακτηρίζονται ως «ταχυδακτυλουργοί» λόγω των ιδιαίτερων ικανοτήτων τους να αφαιρούν τσάντες χωρίς να το αντιλαμβάνεται αμέσως το θύμα. Εντυπωσιακό είναι και το γεγονός ότι αδιαφορούσαν για τις δεκάδες κάμερες ασφαλείας του αεροδρομίου και τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας. Καθημερινά περνούσαν πολλές φορές δίπλα από αστυνομικούς, σαν να μη συμβαίνει τίποτα.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο τρόπος δράσης τους ήταν μεθοδικά σχεδιασμένος και οργανωμένος. Βασική προϋπόθεση για να «χτυπήσουν» ήταν η απόσπαση της προσοχής του θύματος και η διαμόρφωση των κατάλληλων συνθηκών από τα μέλη της ομάδας έτσι ώστε ο 46χρονος να δράσει με τη μεγαλύτερη κατά το δυνατόν ευκολία.

Ακολούθησε το Έθνος στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
Ο καθένας είχε διαφορετικό ρόλο. Ο 46χρονος ήταν ο αρχηγός και ο δράστης των κλοπών επιδεικνύοντας δεξιοτεχνία, αφού προσέγγιζε και άρπαζε τις τσάντες και τις χειραποσκευές χωρίς να γίνεται αντιληπτός. Ακόμη, κατάφερνε να διαφεύγει τρέχοντας πολύ γρήγορα λόγω καλής φυσικής κατάστασης,

Ο 38χρονος πραγματοποιούσε την κατόπτευση του χώρου για εντοπισμό υποψήφιου θύματος και κατάλληλου χώρου που να ευνοεί να μη γίνουν αντιληπτοί. Επίσης, λόγω σωματοδομής και εμφάνισης λειτουργούσε υποστηρικτικά διασφαλίζοντας τη διαφυγή τους.

Ένας 27χρονος είχε μισθώσει το επιχειρησιακό όχημα της σπείρας από εταιρεία ενοικιάσεων και κατά περίπτωση ήταν επιφορτισμένος είτε με το ρόλο του οδηγού του εν λόγου οχήματος, είτε με το ρόλο της απασχόλησης του θύματος με ερωτήσεις προκειμένου να διασπαστεί η προσοχή του από τα προσωπικά του αντικείμενα.Ένας 30χρονος και μία 21χρονη ήταν απλά μέλη της σπείρας. Τέλος, ένας 40χρονος  λειτουργούσε υποστηρικτικά διασφαλίζοντας τη διαφυγή τους.

Στις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων: πλήθος κοσμημάτων-ρολογιών, πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών, πλήθος τσαντών και πορτοφολιών, πλαστά. έγγραφα, διαρρηκτικά εργαλεία, τα χρηματικά ποσά των -4.425- ευρώ και -200- λεκ

Από την προανακριτική έρευνα εξιχνιάστηκαν πέντε περιπτώσεις κλοπών. Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για την εξιχνίαση και άλλων περιπτώσεων και δραστών συνεχίζεται.

Tags
Back to top button