
Στην «σκιά» των κρίσιμων εξελίξεων στο πεδίο της διαπραγμάτευσης μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και Θεσμών, των επώδυνων συνεπειών που ήδη προκαλεί η καθυστέρηση ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης αλλά και των δραματικών επιπτώσεων που θα υπάρξουν σε περίπτωση «ρήξης» ξεκινά το συνέδριο με θέμα «Κρίση – Μεταρρυθμίσεις – Ανάπτυξη» που διοργανώνει το Γραφείο της Βουλής για την παρακολούθηση του κρατικού προϋπολογισμού στην αίθουσα Γερουσίας του κοινοβουλίου.
Η έναρξη του συνεδρίου έχει προγραμματιστεί για σήμερα στις 18:00 με χαιρετισμό που θα απευθύνουν, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης και ο συντονιστής του γραφείου Παναγιώτης Λιαργκόβας. Κεντρικός εισηγητής του συνεδρίου είναι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης ενώ οι ενότητες που θα αναπτυχθούν από τους ομιλητές μεταξύ των οποίων ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας, ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης κ.α. είναι:
«Πολιτική Οικονομία των Μεταρρυθμίσεων», «Τεχνολογία των Μεταρρυθμίσεων και Διεθνείς Συγκρίσεις», «Εκπαίδευση – Έρευνα – Καινοτομία και Ανάπτυξη», «Εργασιακές Σχέσεις και Ανάπτυξη», «Επενδύσεις – Ιδιωτικοποιήσεις και Ανάπτυξη».
Ειδικότερα, σήμερα θα τοποθετηθούν, εκτός του κ. Δραγασάκη, ο κ. Κ. Χατζηδάκης ενώ για την ενότητα «Πολιτική Οικονομία των Μεταρρυθμίσεων» θα μιλήσουν οι: Δημήτριος Παπαδημητρίου, Υπουργός Οικονομίας & Ανάπτυξης, Ιωάννης Στουρνάρας, Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γεράσιμος Μπαλαούρας, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Πρόεδρος Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων και Αριστείδης Χατζής, Αναπληρωτής Καθηγητής Παν/μίου Αθηνών.
Κατά την αυριανή συνεδρίαση θα μιλήσουν οι: Ε. Τσακαλώτος, Γ. Σταθάκης, Εφ. Αχτσιόγλου κ.α.