Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Οικονομια

Συνάντηση Ά. Μέρκελ με Μ. Ντράγκι με άγνωστο το αντικείμενο της συζήτησης

Συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι είχε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ. 

Η συνάντησή τους έγινε γνωστό από τον εκπρόσωπό της, Στέφεν Ζάιμπερτ, που ανέφερε ότι πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των τακτικών ανεπίσημων συναντήσεων της καγκελαρίου με επικεφαλής ευρωπαϊκών θεσμών.

Ωστόσο, ο Ζάιμπερτ αρνήθηκε να απαντήσει εάν κατά τη συνάντηση, που έγινε στο Βερολίνο, οι δύο πλευρές συζήτησαν για την πολιτική κατάσταση στην Ιταλία ή για τις προτάσεις για τη μεταρρύθμιση της ευρωζώνης.

«Δεν πρόκειται για δημόσιες συναντήσεις, ήταν μάλλον για μια ανταλλαγή απόψεων, όπως αυτές που έχει κατά διαστήματα, εμπιστευτικά, με τον κ. Ντράγκι ή άλλους επικεφαλής ευρωπαϊκών θεσμών», δήλωσε ο Ζάιμπερτ σε συνέντευξη Τύπου.

Από πλευράς ΕΚΤ, δεν υπήρξε σχόλιο για τη συνάντηση. 

Όμως, η συνάντηση έγινε στον απόηχο της ορκωμοσίας της νέας ιταλικής κυβέρνησης, γεγονός που έθεσε τέλος σε πολύμηνη αναταραχή. Οι επενδυτές, ωστόσο, παραμένουν νευρικοί, λόγω του προγράμματος της κυβέρνησης, που υπόσχεται αύξηση δαπανών, μείωση των φόρων και αλλαγή στους δημοσιονομικούς κανόνες της ευρωζώνης. 

Η Μέρκελ αρνείται ελάφρυνση του ιταλικού χρέους 

Την ίδια ώρα, η Μέρκελ αποκλείει κάθε ενδεχόμενο ελάφρυνσης του ιταλικού χρέους. Σε συνέντευξή της που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Frakfurter Allgemeine Sonntagszeitung, η γερμανίδα καγκελάριος υποστήριξε ότι η αρχή της αλληλεγγύης μεταξύ των κρατών της ευρωζώνης δεν πρέπει να μετατρέψει το μπλοκ του ενιαίου νομίσματος σε ένωση αμοιβαιοποίησης του χρέους.

«Θα πλησιάσω ανοικτά τη νέα ιταλική κυβέρνηση και θα εργαστώ μαζί της, αντί να κάνω εικασίες για τις προθέσεις τους», δήλωσε η Μέρκελ στην εφημερίδα.

Tags
Back to top button