Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Σέσκουλα: Γιατί πρέπει να τα βάλετε στη διατροφή σας

Το σέσκουλο αποτελεί ένα λαχανικό που μπορεί να χαρακτηριστεί ως το πιο outsider για να το βάλετε στο πιάτο σας.


Αν και είναι πλούσιο σε βιταμίνες, ασβέστιο, πρωτεΐνη και φυλλικό οξύ και αποτελεί μια πολύ υγιεινή επιλογή, ωστόσο, ελάχιστοι είναι εκείνοι που το επιλέγουν.Συγκεκριμένα, από την κατανάλωση σέσκουλου λαμβάνουμε κάλιο, φυτικές ίνες και βιταμίνες Α και C, ενώ έχει αρκετά υψηλότερες ποσότητες ασβεστίου απ’ ό,τι άλλα χόρτα και λαχανικά. Κι αν αναρωτιέστε για τη γεύση, είναι ελαφρώς πιο ήπια από τα πικρά γογγύλια.

Τα φύλλα του σέσκουλου μπορείτε να τα βάλετε σε σαλάτες, αλλά τρώγονται κυρίως μαγειρεμένα, ενώ οι ντολμάδες από σέσκουλα είναι παραδοσιακό πιάτο σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας. Στην Κύπρο το σέσκουλο αναφέρεται και ως λάχανο και χρησιμοποιείται κατά κύριο λόγο ως συνοδευτικό στα φαγητά με όσπρια. Μην ξεχνάτε, όμως, ότι όταν μαγειρεύονται χάνουν ποσότητα της βιταμίνης C που περιέχουν, αλλά μπορεί να αυξήσουν τη διαθέσιμη ποσότητα αντιοξειδωτικών.

Δοκιμάστε, επίσης, να αναμίξετε σέσκουλο με γάλα καρύδας, χυμό λεμονιού και ανανά που είναι πλούσια σε βιταμίνη C που τονώνει το ανοσοποιητικό και απολαύστε ένα τονωτικό smoothie που θα χαρίσει στον οργανισμό σας ισχυρή άμυνα απέναντι σε ιώσεις.

Tags
Back to top button