Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Σερβία: Στα 41 τα κρούσματα του κορωνοϊού - Κλείνουν τα σύνορα με τη Ρουμανία για ξένους επισκέπτες

Στα 41 ανέρχονται τα κρούσματα από τον κορωνοϊό στη Σερβία και είναι έξι περισσότερα απ ότι χθες Παρασκευή το βράδυ. Στην ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας αναφέρεται επίσης ότι ένας ασθενής από όσους προσβλήθηκαν από το ιό Covid-19 είναι σε κρίσιμη κατάσταση και νοσηλεύεται διασωληνωμένος στο νοσοκομείο της πόλης Νόβισαντ. Από το ίδιο νοσοκομείο έλαβε εχθές το βράδυ εξιτήριο ένας από τους πρώτους ασθενείς, αφού διαπιστώθηκε ότι είναι πλέον αρνητικός στον νέο ιό.

Η κυβέρνηση της Σερβίας αποφάσισε να κλείσουν προσωρινά όλες οι συνοριακές διαβάσεις με τη Ρουμανία και να μην επιτρέπεται η είσοδος σε ξένους υπηκόους. Συνεχίζει να ισχύει η απαγόρευση εισόδου στη Σερβία ξένων υπηκόων που προέρχονται από την Ιταλία, το Ιράν, τη Νότια Κορέα, την Ελβετία και κάποιες περιοχές της Κίνας.

Ειδικό καθεστώς εφαρμόζεται και για τα διερχόμενα φορτηγά που μεταφέρουν εμπορεύματα προς τρίτες χώρες. Συγκεκριμένα, απαγορεύεται να κάνουν στάσεις εντός της Σερβίας και θα πρέπει να εξέλθουν από τη χώρα το αργότερο μέσα σε δώδεκα ώρες. Μέσα στο Σαββατοκύριακο η κυβέρνηση αναμένεται να αποφασίσει αν θα κλείσουν τα σχολεία. Η εισήγηση της Επιτροπής επιδημιολόγων είναι αρνητική, εκδηλώνονται ωστόσο έντονες αντιδράσεις από την πλευρά των γονέων και πολλοί είναι αυτοί που δεν επιτρέπουν στα παιδιά τους να πάνε στο σχολείο.

Εξαιτίας του κορωνοϊού ακυρώθηκε και η επίσκεψη του προέδρου της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς στο Βερολίνο που ήταν προγραμματισμένη για την ερχόμενη Δευτέρα. Η συνάντηση με τη Γερμανίδα Καγκελάριο 'Ανγκελα Μέρκελ θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης. Ο κ. Βούτσιτς δήλωσε ότι θα ζητήσει από την 'Ανγκελα Μέρκελ να προβλεφθούν από την ΕΕ κονδύλια για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών από την επιδημία και για τις χώρες που δεν είναι μέλη.

Tags
Back to top button