Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Ελληνική Πολιτική

Σε κατάσταση προεκλογικής ετοιμότητας μπαίνουν ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - Και στο βάθος συγκυβέρνηση;

Τα ευρωπαϊκά κονδύλια αργούν, η φετινή τουριστική κίνηση που θα αποτελούσε μια κάποια ελπίδα, αναμένεται ισχνή, τα διαθέσιμα σιγά -σιγά εξαντλούνται. Έτσι ο ανασχηματισμός οδηγεί όπως φαίνεται στο βάθος... αιφνιδιασμό με προσφυγή σε κάλπες όπως φαίνεται να εκμυστηρεύεται στους στενούς του συνεργάτες ο πρωθυπουργός ώστε να αποφύγει τα "καυτά θέματα" της κοινωνίας (όπως τα δημιούργησε).

Η εκτίμηση που κυριαρχεί και στην Κουμουνδούρου σχετικά με την πιθανότητα διεξαγωγής πρόωρων εκλογών είναι πλέον παγιωμένη και μάλιστα αναφέρουν ότι στόχος του πρωθυπουργού είναι να μπορέσει να προσφύγει στις κάλπες τον προσεχή Μάιο, ώστε εφόσον χρειαστούν δεύτερες εκλογές, αυτές να διεξαχθούν πριν τις πανελλήνιες και σε κάθε περίπτωση πριν πιάσουν οι ζέστες, καθώς ο κίνδυνος της αποχής είναι ούτως ή άλλως τεράστιος. 

Στην κατεύθυνση αυτή( των εκλογών) ο Κυριάκος Μητσοτάκης ( όπως σήμερα μεταδίδουν και ΜΜΕ) στοχεύει να αξιοποιήσει ένα νέο οικονομικό πακέτο σε κλάδους που πλήττονται από την κρίση, αλλά και να διαμορφώσει ατζέντα σκανδαλολογίας, με προώθηση όλων των υποθέσεων με τις οποίες η κυβέρνηση στοχοποιεί την αξιωματική αντιπολίτευση.

Ο πρωθυπουργός είναι σαφές πως φοβάται τις αρνητικές εξελίξεις στην οικονομία, με τη μεγάλη ανεργία που αναμένεται, το κλείσιμο επιχειρήσεων, τη μείωση των μισθών, αλλά και την έκρυθμη ύλη που συγκεντρώνεται, ιδίως στα μεγάλα αστικά κέντρα. 

Τοποθετώντας όλες τις παραμέτρους στο τραπέζι, το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έθεσε επί της ουσίας το κόμμα σε κατάσταση προεκλογικής ετοιμότητας, κάνοντας έναν πρώτο σχεδιασμό για τις κινήσεις των επόμενων εβδομάδων, θεωρώντας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρώτη ευκαιρία θα προκηρύξει εκλογές.

Σύμφωνα, μάλιστα με πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε επιτακτικά να δημιουργηθεί πρόταση διεξόδου από την πλευρά του κόμματος τους, που κάτω υπό προϋποθέσεις θα μπορούσε να επιδιώξει την ευρύτερη συνεργασία προοδευτικών δυνάμεων, ανοίγοντας επί της ουσίας τη συζήτηση για την λεγόμενη «προοδευτική διακυβέρνηση», που τις τελευταίες ημέρες έχει μπει για τα καλά στην ημερήσια πολιτική συζήτηση.

Αν και δεν ελήφθη η απόφαση για τον τρόπο που η παραπάνω σκέψη θα μετατραπεί σε πράξη, στην Κουμουνδούρου θεωρούν ότι κάτω από το βάρος των εξελίξεων, όλες οι πλευρές θα κληθούν σύντομα να τοποθετηθούν επ’ αυτού, επομένως η έναρξη του διαλόγου είναι αναπόφευκτη.

Και στο βάθος συγκυβέρνηση; 

Η, ενόψει των εκλογών με απλή αναλογική αλλά κυρίως των δύσκολων εποχών που έρχονται σε οικονομία και ελληνοτουρκικά. 

Σύμφωνα με πηγές της Προεδρίας, η κ.Σακελλαροπούλου εξέφρασε στον Αλέξη Τσίπρα την ανάγκη να υπάρξει κάποιου είδους συνεργασία μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στο μέτωπο της πανδημίας, μία συνεργασία που πιθανώς να επεκταθεί σε συγκυβέρνηση μετά τις εκλογές ενόψει καταιγιστικών εξελίξεων σε πολλά μέτωπα, τις οποίες δεν μπορεί να «σηκώσει» μόνο του ένα κόμμα.

 

 

Tags
Back to top button