Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε εκρηκτικό κλίμα συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ - Νίκη των "87" και εκλογές στις 24 Νοεμβρίου (Βίντεο)

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, με τα «στρατόπεδα» να απλώνουν την στρατηγική τους τόσο σε επίπεδο υποψηφιοτήτων, όσο και για την πορεία προς το συνέδριο. Η πρόταση της ΠΓ, είναι να κατατεθούν οι υποψηφιότητας έως τις 24 Οκτωβρίου και να γίνουν οι εκλογές στις 24 Νοεμβρίου.

ΣΥΡΙΖΑ: Ένταση στην ψηφοφορία της Κεντρικής Επιτροπής

Σύμφωνα με το αποτέλεσμα, 112 ψήφισαν υπέρ της εισήγησης της Πολιτικής Γραμματείας, 62 υπέρ της πρότασης Τζάκρη-Κασσελάκη και 9 υπέρ της πρότασης Πολάκη

Συγκεκριμένα στην πρόταση που περιέχεται στην εισήγηση της Πολιτικής Γραμματείας προς την Κεντρική Επιτροπή συνηγορούσαν οι 87 της «φρουράς Τσίπρα», οι οποίοι προτείνουν να προηγηθεί ο πολιτικός διάλογος και η κατάθεση πολιτικής πλατφόρμας από τον εκάστοτε υποψήφιο Πρόεδρο, πριν ανοίξουν οι κάλπες. Σε αυτήν τη λογική, η εισήγηση της Πολιτικής Γραμματείας αναφέρει:

· Το Έκτακτο Συνέδριο θα διεξαχθεί από την 1η ως τις 3 Νοεμβρίου, με αντικείμενο την έγκριση των υποψηφιοτήτων και κειμένου πολιτικής απόφασης.

· Η εκλογή συνέδρων να διεξαχθεί στις 19 και 20 Οκτωβρίου, με μέτρο αυτό που ίσχυσε στο συνέδριο του Φεβρουαρίου, δηλαδή 1/40 επί των εγγεγραμμένων μελών.

· Η εκλογή προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής να διεξαχθεί την Κυριακή 24 Νοεμβρίου και, εφόσον χρειαστεί δεύτερος γύρος για την προεδρική εκλογή, αυτός θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 1η Δεκεμβρίου.

Δικαίωμα συμμετοχής στις εκλογές για συνέδρους έχουν όσοι γραφτούν μέλη του κόμματος μέχρι τις 11 Οκτωβρίου

Ένταση από τους υποστηρικτές του Κασσελάκη και αποχωρήσεις

Προς το τέλος της διαδικασίας σημειώθηκε ένταση από οπαδούς του Στέφανου Κασσελάκη, οι οποίοι φώναξαν συνθήματα

Οι αποχωρήσαντες - περίπου 60 άτομα- είναι μέλη της Κεντρικής Επιτροπής που πρόσκεινται στον Στέφανο Κασσελάκη και βγήκαν από την αίθουσα της συνεδρίασης. «Έχασαν τις 4 ψηφοφορίες και πριν την 5η και τελευταία έφυγαν από την συνεδρίαση για να σπάσουν την απαρτία» σχολιάζουν πηγές των 87, μετά την παραπάνω εξέλιξη. 

Tags
Back to top button