Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Ελληνική Πολιτική

«Σε αυταρχικό καθεστώς εξελίσσεται η διακυβέρνηση της Ελλάδας» προειδοποιεί το Politico

Πανευρωπαϊκή ανησυχία φαίνεται πως επικρατεί για τα αυταρχικά μέτρα του κορωνοϊού στην Ελλάδα, καθώς το Politico εξαπέλυσε επίθεση στην ελληνική κυβέρνηση την οποία κατηγορεί έμμεσα ότι έχει εγκαθιδρύσει ένα αυταρχικό καθεστώς με πρόσχημα την προστασία των πολιτών, σε ένα άρθρο που θυμίζει αντίστοιχα άρθρα για χώρες όπως η Τουρκία και το Πακιστάν.

Βέβαια αυτό δεν προκαλεί εντύπωση καθώς στον Οξφόρδης η Ελλάδα βρίσκεται τέταρτη από το τέλος, πίσω μόνο από το Λίβανο, Τη Μογγολία, την Ονδούρα και τη Βενεζουέλα και την ξεπερνούν χώρες όπως το Ιράν, η Τουρκία και η Κίνα.

Συγκεκριμένα το Politico αναφέρει ως χαρακτηριστικό παράδειγμα της απαγόρευσης των διαδηλώσεων, οι οποίες βέβαια έχουν χρησιμοποιηθεί κυρίως για την καταστολή πολιτών που διαμαρτύρονται για τα εξοντωτικά μέτρα ή «τολμούν» να παρελάσουν ή να αγιάσουν τα ύδατα.

Χαρακτηριστικά το Politico αναφέρει πως  «Η πανδημία έδωσε στις δυνάμεις ασφαλείας - επιφορτισμένες με την επιβολή των αυστηρών κανόνων κλειδώματος - μεγαλύτερες εξουσίες και στη συνέχεια ήρθε η απαγόρευση των διαδηλώσεων.

Η κυβέρνηση αυτό το καλοκαίρι αποφάσισε να περιορίσει ή να απαγορεύσει εντελώς τις διαμαρτυρίες που θεωρούνται ότι απειλούν τη δημόσια ασφάλεια. Το νομοσχέδιο, σύμφωνα με το οποίο ο διοργανωτής είναι επίσης υπεύθυνος για οποιαδήποτε ζημία που προκλήθηκε από τους διαδηλωτές, επικρίθηκε έντονα από κόμματα της αντιπολίτευσης και ομάδες δικαιωμάτων. Όλες οι διαμαρτυρίες στη συνέχεια απαγορεύτηκαν όταν η Ελλάδα μπήκε στο δεύτερο κλείδωμα στις αρχές Νοεμβρίου».

Το άρθρο κλείνει λέγοντας πως «η Υγεία προστατεύεται από τη Δημοκρατία, το ένα είναι προϋπόθεση για το άλλο».

 

Tags
Back to top button