Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΔΙΕΘΝΗ

Σαλβίνι: «Aντιμέτωπη με υπαρξιακή κρίση η ΕΕ – Ενδέχεται να καταρρεύσει μέσα στους επόμενους 12 μήνες»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι αντιμέτωπη με μια υπαρξιακή κρίση και ενδέχεται να καταρρεύσει μέσα στους επόμενους 12 μήνες, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ματέο Σαλβίνι σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.

Ο Σαλβίνι, επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος της Λέγκας, επεσήμανε ότι στη σύνοδο κορυφής που θα πραγματοποιηθεί αύριο και μεθαύριο στις Βρυξέλλες θα αποκαλυφθούν οι διαφωνίες μεταξύ των χωρών στα θέματα του προϋπολογισμού και της μετανάστευσης.

«Τους επόμενους μήνες θα αποφασιστεί αν η Ευρώπη εξακολουθεί να έχει μέλλον στην τρέχουσα μορφή της ή αν όλο αυτό είναι μάταιο. Δεν πρόκειται μόνο για τον προϋπολογισμό των επόμενων επτά ετών. Του χρόνου είναι οι ευρωεκλογές. Μέσα σε έναν χρόνο θα δούμε αν εξακολουθεί να υπάρχει η ενωμένη Ευρώπη ή όχι», τόνισε.

Παράλληλα ο Σαλβίνι πρόσθεσε ότι επιθυμεί οι μη κυβερνητικές οργανώσεις να σταματήσουν να διασώζουν τους μετανάστες που προσπαθούν να διασχίσουν τη Μεσόγειο διότι «στηρίζουν τους διακινητές μεταναστών και προσφέρουν κίνητρα (στους ανθρώπους) να προσπαθήσουν να κάνουν τον διάπλου».

Το έργο των πλοίων που ναυλώνουν ΜΚΟ θα πρέπει αντίθετα να αναλάβουν «το λιμενικό της Λιβύης, της Τυνησίας ή της Αιγύπτου», εξήγησε ο Ιταλός υπουργός.

Ο Σαλβίνι επιτέθηκε για μία ακόμη φορά στους Γάλλους: «Οι Γάλλοι μάς έκαναν μαθήματα ηθικής, όμως σύμφωνα με τα στοιχεία θα έπρεπε να έχουν δεχθεί εδώ και καιρό 9.000 αιτούντες άσυλο από την Ιταλία», υπογράμμισε.

Τόνισε μάλιστα απευθυνόμενος στην ΕΕ ότι «πρώτα θα μας βοηθήσετε και μετά μπορούμε να μιλήσουμε για τα υπόλοιπα, για τη μετεγκατάσταση προσφύγων, αλλά και για την τραπεζική ένωση και το χρέος».

Αντίθετα ο Σαλβίνι δήλωσε ότι συμφωνεί με τους ομολόγους του της Γερμανίας και της Αυστρίας, τον Χόρστ Ζέεχοφερ και τον Χέρμπερτ Κικλ. «Και οι δύο μιλούν για προστασία των συνόρων και απόρριψη όσων δεν έχουν δικαίωμα να λάβουν άσυλο. Όμως κοινός μας στόχος δεν είναι να επιβάλουμε στις Βρυξέλλες την ανακατανομή των προσφύγων, αλλά κυρίως να προστατεύσουμε τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ. Ένα σύστημα όπως αυτό που έχουμε με την Τουρκία στα νοτιοανατολικά θα πρέπει να εφαρμοστεί και στη νότια Ευρώπη».

Tags
Back to top button