Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Σάλος στο Πακιστάν: Βασάνισαν μέχρι θανάτου 13χρονη υπηρέτρια

Η ανήλικη, γνωστή με το όνομα Ίκρα, υπέκυψε στα πολλαπλά τραύματά της στο νοσοκομείο την περασμένη Τετάρτη. Σύμφωνα με την προκαταρκτική αστυνομική έρευνα, είχε υποστεί βασανιστήρια.

Το περιστατικό στην πόλη Ραβαλπίντι προκάλεσε κατακραυγή στη χώρα, με το hashtag #JusticeforIqra να συγκεντρώνει δεκάδες χιλιάδες αναρτήσεις, αναζωπυρώνοντας τη συζήτηση για την παιδική εργασία και την κακομεταχείριση οικιακών εργαζομένων.

Οι νόμοι σχετικά με την παιδική εργασία διαφέρουν από επαρχία σε επαρχία στο Πακιστάν, ωστόσο στο Παντζάμπ απαγορεύεται η απασχόληση παιδιών κάτω των 15 ετών ως οικιακών βοηθών.

«Ένιωσα εντελώς συντετριμμένος όταν πέθανε», δήλωσε ο πατέρας της του κοριτσιού, Σανά Ουλάχ, στο BBC. Όπως ανέφερε, την περασμένη Τετάρτη έλαβε τηλεφώνημα από την αστυνομία ότι κάτι είχε συμβεί στην κόρη του. Όταν έφτασε στο νοσοκομείο, την αντίκρισε ξαπλωμένη σε ένα κρεβάτι, αναίσθητη. Λίγα λεπτά αργότερα, άφησε την τελευταία της πνοή.

Η Ίκρα ξεκίνησε να εργάζεται ως υπηρέτρια σε ηλικία οκτώ ετών. Ο πατέρας της, ένας 45χρονος αγρότης, δήλωσε ότι έστειλε το παιδί του να εργαστεί λόγω των μεγάλων χρεών που τον βάραιναν.

Αφού άλλαξε μερικούς εργοδότες, κατέληξε πριν από δύο χρόνια να δουλεύει για τον Ρασίντ Σαφίκ και τη σύζυγό του Σανά, που έχουν οκτώ δικά τους παιδιά. Η Ίκρα αμειβόταν με περίπου $28 τον μήνα για τις δουλειές που έκανε στο σπίτι.

Σύμφωνα με την τοπική αστυνομία, η Ίκρα είχε κατηγορηθεί από τους εργοδότες της ότι έκλεψε σοκολάτες. Σημάδια που βρέθηκαν το κορμάκι της μαρτυρούν συστηματική κακοποίηση. Συγκεκριμένα η μικρούλα είχε υποστεί πολλαπλά κατάγματα στα πόδια και τα χέρια της, καθώς και σοβαρό τραύμα στο κεφάλι.

Εκτός από του εργοδότες της Ίκρα, έχει συλληφθεί και μια δασκάλα Κορανίου, που εργαζόταν για την οικογένεια. Η δασκάλα αυτή μετέφερε την Ίκρα στο νοσοκομείο, αλλά στη συνέχεια έφυγε. Προτού αφήσει μόνο του το παιδί και εξαφανιστεί, είπε στο νοσηλευτικό προσωπικό ότι ο πατέρας της 13χρονης είχε πεθάνει και η μητέρα της ζούσε σε άλλη περιοχή. Η αστυνομία δεν έχει διευκρινίσει ακόμα εάν η δασκάλα γνώριζε ότι η πληροφορία αυτή ήταν ψευδής.

Ο πατέρας της Ίκρα ζητά δικαιοσύνη: «Θέλω να δω αυτούς που ευθύνονται για τον θάνατο της κόρης μου να τιμωρούνται», δήλωσε στο BBC.

Παρότι τέτοιες υποθέσεις προκαλούν δημόσια κατακραυγή στο Πακιστάν, οι υπεύθυνοι σπάνια οδηγούνται στη δικαιοσύνη, αφού οι συγγενείς των θυμάτων καταλήγουν σε πολλές περιπτώσεις σε εξωδικαστικό συμβιβασμό.

Tags
Back to top button