Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Ελληνική Πολιτική

Σ. Φάμελλος: «Ισχυρές προοπτικές συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας-Ν. Κορέας στον τομέα της κυκλικής οικονομίας»

Στις ισχυρές προοπτικές συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ν. Κορέας, για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στον τομέα της κυκλικής οικονομίας, αναφέρθηκε ο αν. ΥΠΕΝ, Σωκράτης Φάμελλος, συνοψίζοντας τα συμπεράσματα του Ελληνοκορεατικού Φόρουμ Συνεργασίας 2017, με θέμα «ICT & Smart Government and Eco-Friendly Smart City», παρουσία του πρέσβη της Δημοκρατίας της Κορέας στην Ελλάδα, Ahn Youngjip και εκπροσώπων του τραπεζικού τομέα, της επιχειρηματικής και επιστημονικής κοινότητας.

Ο κ. Φάμελλος εξέφρασε την αισιοδοξία του για τις προοπτικές ενδυνάμωσης της συνεργασία των δύο χωρών για την εξεύρεση λύσεων για το επιχειρείν και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
 
Όπως είπε, «απαιτείται να επωφεληθούμε από τις θετικές προοπτικές της παγκοσμιοποίησης. Εν μέσω της υποβάθμισης των αξιών, των εισοδημάτων, των ποιοτικών προτύπων, μπορούμε να αναζητήσουμε νέες δυνατότητες. Για μία νέα οικονομία, μία κοινωνία της γνώσης της επιστήμης, της αποδοτικότητας των πόρων, της κυκλικής οικονομίας».
 
Ο κ. Φάμελλος έκανε λόγο για την ανάγκη αμοιβαίας εμπιστοσύνης, ενώ ειδικότερα ανέλυσε την ελληνική πραγματικότητα στον τομέα της διαχείρισης των αποβλήτων, κάνοντας λόγο για τη μετάβαση σε ένα νέο μοντέλο διαχείρισης. «Η κυβέρνηση πιστεύει σε έναν νέο τρόπο διαχείρισης αποβλήτων, για το καλό της κοινωνίας και του περιβάλλοντος» ανέφερε χαρακτηριστικά.
 
Όπως είπε, στόχος είναι να διπλασιαστούν τα ποσοστά της ανακύκλωσης, ενώ στις ευρωπαϊκές προτεραιότητες είναι η ανάκτηση και η επαναχρησιμοποίηση. Τόνισε επίσης την ανάγκη ενεργειακής αξιοποίησης υπολειμμάτων και τη βιώσιμη αξιοποίηση των πόρων στην ΤΑ, ενώ σημαντικές προοπτικές ανέδειξε και για τον τομέα των βιομηχανικών αποβλήτων.
 
Υπενθύμισε μάλιστα, το 1,5 δισεκατομμύριο ευρωπαϊκών κονδυλίων που είναι διαθέσιμα για τους εν λόγω τομείς, ενώ επανέλαβε τη δέσμευση για άμεση διάθεση 150 εκατομμυρίων στην Περιφέρεια Αττικής, για την προώθηση της κυκλικής οικονομίας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags
Back to top button