Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Ελληνική Πολιτική

Σ. Φάμελλος: «Δεν κινδυνεύουμε από την αποχώρηση του ΔΝΤ»

«Δεν κινδυνεύουμε από την αποχώρηση της λογικής του ΔΝΤ από την Ευρώπη» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, σχετικά με το ενδεχόμενο μη συμμετοχής του διεθνούς χρηματοπιστωτικού οργανισμού στο ελληνικό πρόγραμμα.

«Το ΔΝΤ σε επίπεδο πολιτικής μεταφέρει τις πιο σκληρές νεοφιλελεύθερες λογικές εις βάρος της εργασίας και της οικονομίας και της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας της χώρας μας» διευκρίνισε ο κ. Φάμελλος στον ραδιοφωνικό σταθμό Πρακτορείο 104,9 fm, προσθέτοντας: «Θα πρέπει με μία ηρεμία, με μία σοβαρότητα, τώρα που η χώρα αποκτά ισχυρότερη φωνή στην Ευρώπη, να ξαναθέσουμε το ζήτημα της επιστροφής σε μια ευρωπαϊκή συμμαχία της δημοκρατίας και της εργασίας».

Παράλληλα, ο βουλευτής έκανε λόγο για «κυκεώνα και επίθεση παραπληροφόρησης των Ελλήνων πολιτών από τα δελτία ειδήσεων και μεγάλα πρωτοσέλιδα, που περιγράφουν μόνο αρνητικά για κίνδυνο και προσπαθούν να δημιουργήσουν φόβο στην ελληνική κοινωνία και οικονομία».

«Όμως, στην Ευρώπη υπάρχει ένα ερώτημα σχετικά με το αν χρειάζεται να μείνει ή όχι το ΔΝΤ, και αυτό βλέπουμε ότι θα επηρεαστεί και από τον κ. Τραμπ. Η Ευρώπη χρειάζεται ισχυρότερη Ευρώπη, χρειάζεται τήρηση των κανόνων. Δε μπορώ να ακολουθήσω τη λογική του κ. Σόιμπλε, ο οποίος μπορεί και να αλλάζει θέσεις και απόψεις όταν ζητάει από την υπόλοιπη Ευρώπη να είναι συνεπής με τους κανόνες» ανέφερε.

Κακουργηματικές ευθύνες μπορεί να προκύπτουν από το πόρισμα της Eξεταστικής για τη δανειοδότηση κομμάτων και ΜΜΕ

«Με την εξεταστική επιβεβαιώθηκε αυτό το οποίο υποβίβασε τη λειτουργία της πολιτικής, της οικονομίας και της τραπεζικής πίστης και της ενημέρωσης στη χώρα μας τα προηγούμενα χρόνια» δήλωσε ακόμη ο πρόεδρος της Α’ Συνόδου (3/10/2015-30/9/16) της Εξεταστικής Επιτροπής που διερεύνησε τη νομιμότητα της δανειοδότησης των κομμάτων και ΜΜΕ.

Ο κ. Φάμελλος, σχολιάζοντας το εισηγητικό πόρισμα των μελών του ΣΥΡΙΖΑ, που συμμετέχουν στην Εξεταστική, επισήμανε ότι το τελικό κείμενο των συμπερασμάτων της, αφού ψηφιστεί, θα πρέπει να δοθεί άμεσα στους εισαγγελείς, καθώς, όπως εξήγησε, μπορεί να προκύπτουν «κακουργηματικές ευθύνες, οι οποίες έχουν να κάνουν προφανώς με τη διαχείριση του δημόσιου χρήματος και με τη μη τήρηση των τραπεζικών κανόνων».

Ο βουλευτής διευκρίνισε ότι διαπιστώθηκε «σύνδεση της πολιτικής εξουσίας με τις τράπεζες και τα ΜΜΕ, όπου η πολιτική εξουσία, για να συντηρήσει τις καρέκλες, πολλές από τις οποίες κρατούνται και βασίζονται σε μία οικογενειοκρατία, διόριζε διοικήσεις τραπεζών, οι διοικήσεις των τραπεζών έδιναν δάνεια σε Μέσα Ενημέρωσης και σε κόμματα, χωρίς να τηρούν τους κανόνες του τραπεζικού δανεισμού και με ανισοτιμία σε σχέση με την υπόλοιπη επιχειρηματικότητα».

Αντίστοιχα, πρόσθεσε, «τα Μέσα Ενημέρωσης στήθηκαν στην κυριολεξία με τραπεζικό δανεισμό, μιας και βρήκαμε Μέσα Ενημέρωσης, που δεν έβαλαν σχεδόν ένα ευρώ ή μία δραχμή οι ιδιοκτήτες τους, ενώ τα ίδια τα κόμματα δανείζονταν αυξάνοντας το όριό τους σε κάθε προεκλογική περίοδο, ουσιαστικά δίνοντάς μας την εικόνα ότι οι εκλογές τη δεκαετία του 2000 γινόντουσαν με τραπεζικό δανεισμό και κυριολεκτικά πληρώνονταν τα έξοδα των προεκλογικών εκστρατειών από τα δάνεια των τραπεζών».

Tags
Back to top button