Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Ρώσος αρχιψυχίατρος: «Εσείς που περιμένετε στις ουρές για το iPhone, δεν πάτε να σας δει ένας γιατρός;»

Ο ψυχίατρος  Γκεόργκι Κοστιούκ χαρακτήρισε την συμπεριφορά των ατόμων που στέκονται στις ουρές για να αγοράσουν τα νέα iPhone ХS στον κεντρικό δρόμο Tverskayia, ελαφρα μορφή εξάρτησης συστήνοντας τους να επισκεφθούν κάποιο ψυχολόγο ή ψυχοθεραπευτή.

Τα iPhone ХS θα αρχίσουν να πωλούνται αύριο 28 Σεπτεμβρίου , αλλά σύμφωνα με την παράδοση μερικές μέρες πριν αρχίσουν οι πωλήσεις στην Μόσχα σχηματίζονται ουρές με αυτούς που επιθυμούν να αποκτήσουν πρώτοι τα νέα μοντέλα.

«Η μανία να αποκτήσει κάποιος κάποιο προϊόν, είναι μια έκφραση του εθισμού στο Shopping (shopaholic) που επιστημονικά λέγεται ωνιομανία (ψυχαναγκαστική διαταραχή αγορών). Στα άτομα που έχουν εξάρτηση σε σχέση με την αγορά κάποιου προϊόντος το κέντρο του εγκεφάλου που ανταποκρίνεται στην ικανοποίηση από την αγορά του συγκεκριμένου πράγματος είναι υπερτροφικό και επιζητεί συνεχή διέγερση. Και μπορεί να διεγερθεί μόνο με την αγορά ενός συγκεκριμένου πράγματος», λέει ο Κοστιούκ.

Εάν το κέντρο του εγκεφάλου δεν διεγερθεί, το άτομο αρχίζει και υποφέρει , ενδέχεται και σωματικά , από ταχυκαρδίες, πονοκεφάλους και να είναι ανήσυχο. Αυτά τα συμπτώματα παροτρύνουν τα άτομα αυτά να στέκονται στις ουρές νύχτες ολόκληρες.

Ωστόσο όπως λέει ο Κοστιούκ το άτομο μπορεί να απαλλαγεί από μια τέτοιου είδους εξάρτηση. Πρώτη προϋπόθεση είναι να παραδεχθεί το ίδιο το άτομο το πρόβλημα του. Αν γίνει αυτό τότε ξεκινάει μια νέα στάση ζωής η οποία αλλάζει την συμπεριφορά του. Επισημαίνει παράλληλα όμως την σημασία που έχει σ' αυτές τις περιπτώσεις η βοήθεια που μπορούν να παράσχουν ψυχολόγοι και ψυχοθεραπευτές.

Tags
Back to top button