Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Ρώμη: Εντοπίστηκε εργαστήριο με πλαστούς πίνακες του Πικάσο και του Ρέμπραντ - Κατασχέθηκαν 71

Οι ιταλικές Αρχές εντόπισαν ένα παράνομο εργαστήριο στη Ρώμη, όπου κατασκευάζονταν πλαστά έργα διάσημων καλλιτεχνών, όπως του Πάμπλο Πικάσο και του Ρέμπραντ,προτού διατεθούν προς πώληση μέσω διαδικτυακών πλατφορμών.

Η ανακάλυψη έγινε σε κατοικία στη βόρεια πλευρά της ιταλικής πρωτεύουσας. Οι Αρχές θεωρούν ότι στο επίκεντρο της απάτης βρισκόταν ένας συντηρητής έργων τέχνης, ενώ έχουν συγκεντρώσει «σημαντικά αποδεικτικά στοιχεία» για την έκταση της δραστηριότητας.

Στο εργαστήριο εντοπίστηκαν 71 πλαστά έργα τέχνης, εκ των οποίων κάποια ήταν ολοκληρωμένα και άλλα ημιτελή. Παράλληλα, κατασχέθηκε μεγάλος όγκος υλικών, όπως εκατοντάδες σωληνάρια χρωμάτων, πινέλα και καμβάδες διαφόρων μεγεθών. Οι δράστες είχαν επίσης κατασκευάσει πλαστά πιστοποιητικά αυθεντικότητας, τα οποία συνόδευαν τα έργα για να πείσουν τους αγοραστές


Οι έρευνες ξεκίνησαν όταν οι Αρχές εντόπισαν ύποπτα έργα τέχνης σε διαδικτυακές πλατφόρμες πώλησης, τα οποία έφεραν τις υπογραφές ζωγράφων που δραστηριοποιήθηκαν στους 19ο και 20ό αιώνα.

Μεταξύ των καλλιτεχνών των οποίων τα έργα πλαστογραφήθηκαν, περιλαμβάνονται ο Μάριο Πουτσίνι, ο Τζάκομο Μπάλα και η Βελγίδα Άννα ντε Βερτ. Παραμένει ασαφές για πόσο καιρό λειτουργούσε το εργαστήριο και ποια ήταν τα οικονομικά οφέλη των εμπλεκομένων.

Tags
Back to top button