Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Ρωσία: ''Εμείς είμαστε το «αφεντικό» στη Συρία'' – Σκληρές μάχες με τουρκικό στρατό και τρομοκράτες

Η πληγή της Συρίας αιμορραγεί εδώ και 11 χρόνια και η Μόσχα, στέλνει με όλους τους τρόπους το μήνυμα, ότι είναι ο βασικός παίκτης στις εξελίξεις στην χώρα και συστηματικά αναβαθμίζει τις θέσεις της, στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Στο έδαφος της Συρίας έχουν και πάλι κλείσει τα φυλάκια διέλευσης των αμάχων που έχουν συμφωνηθεί ότι θα λειτουργούσαν, μεταξύ του θύλακα του Ιντλίμπ και της υπόλοιπης Συρίας.

Σε αναλύσεις επισημαίνεται ότι κατά τις Ρωσικές Μυστικές υπηρεσίες, 20.000 Τούρκοι στρατιωτικοί έχουν αναπτυχθεί στον τρομοκρατικό, κατά τη Μόσχα, θύλακα του Ιντλίμπ, εφαρμόζοντας δικούς τους κανόνες αστυνόμευσης και έχουν καθιερώσει μάλιστα, την τουρκική λίρα ως συναλλακτικό μέσο στην περιοχή.

Δεν δίνουν καθόλου την εικόνα ότι σκοπεύουν κάποτε να φύγουν από εκεί, όπως κάθε τόσο, υπογράφει ο Ερντογάν στις συμφωνίες με Ρωσία και το Ιράν. «Αν ήθελαν θα είχαν τελειώσει με τους τρομοκράτες», λένε στη Μόσχα. Ένας μεγάλος φόβος για τους Ρώσους, είναι ότι μετακινούνται ελεύθερα μέσω του Ιντλίμπ, τζιχαντιστές και η υπομονή Ρωσίας και Συρίας αγγίζει τα όριά της.

''Θερίζει'' τους Ταλιμπάν η Βόρεια συμμαχία - Περίπου 180 νεκροί από χθες σε ''ομηρικές'' μάχες στην ''Κοιλάδα του θανάτου''

Έτσι ο ρωσικός στρατός, άρχισε να μπαίνει στις θέσεις φιλοτουρκικών τρομοκρατών και μισθοφόρων, που αναπτύχθηκαν στο βορειοδυτικό τμήμα της Συρίας. Οι κύριες περιοχές συγκέντρωσης των μαχητικών δυνάμεων, δέχθηκαν  αεροπορικές επιδρομές. Ταυτόχρονα, αν κρίνουμε από την ανάπτυξη μεγάλων δυνάμεων Ρωσικών δυνάμεων στις παραμεθόριες περιοχές, μπορεί να ξεκινήσει επίθεση εδάφους εναντίον τρομοκρατών όχι μόνο τις επόμενες ημέρες, αλλά και τις επόμενες ώρες.

Αλλού στη Συρία, Ρωσικές και κυβερνητικές δυνάμεις βομβάρδισαν πολυάριθμες περιοχές στη βορειοδυτική επαρχία Ιντλίμπ, συμπεριλαμβανομένης της πόλης Μπενίν, του Χαρς Μπενίν, του Κανσάφρα και του Αλ-Φατέρα. Άλλες περιοχές που πλήττονται από το καθεστώς, περιλαμβάνουν τη βόρεια ύπαιθρο της Λατάκια, στο Jabal Al-Turkman.

Σύμφωνα με πληροφορίες που διαθέτει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Avia.pro, ολόκληρο το έδαφος υπό τον έλεγχο των τρομοκρατών, που βρίσκεται στην επαρχία Ιντλίμπ νότια του αυτοκινητόδρομου Μ4, δέχτηκε χτυπήματα. Ταυτόχρονα, αναφέρεται ότι μαχητές και βομβαρδιστικά των Ρωσικών Αεροπορικών Δυνάμεων, βομβαρδίζουν αυτήν την περιοχή εδώ και αρκετές ημέρες, πράγμα που υποδηλώνει όχι μια συνηθισμένη ειδική επιχείρηση για την καταστροφή μικρών εχθρικών ομάδων, αλλά μια πλήρους στρατιωτικής επιχείρησης.

Λίγο νωρίτερα, υπήρξαν (ανεπιβεβαίωτες) αναφορές, ότι μια τουρκική στρατιωτική συνοδεία έφτασε στη Συρία, παρέδωσε πολλαπλά συστήματα πυραύλων εκτόξευσης και πυρομαχικά στους μαχητές, αν και οι όροι των συμφωνιών για την αποκλιμάκωση της κατάστασης στο Ιντλίμπ, απαγορεύουν στους μαχητές να αναπτύξουν τέτοια όπλα.

«Αρχύτας»: Το ελληνικό στρατιωτικό drone με τεχνολογία μαχητικού F-35

Οι αναλυτές πιστεύουν ότι αν μιλάμε για μια πλήρη επίθεση, τότε ο βασικός στόχος θα είναι, να τεθεί ο αυτοκινητόδρομος Μ4 υπό τον έλεγχο του συριακού στρατού.

Σε μια νέα εξέλιξη, με την ισχυρή μεσολάβηση των Ρωσικών δυνάμεων η Νταράα Αλ-Μπαλάντ  (Νοτιοδυτικά της Συρίας ), βιώνει σχετική ηρεμία μετά από μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός αυτήν την εβδομάδα, η οποία έληξε τη βίαιη πολιορκία  (δύο μηνών) του καθεστώτος στην πόλη της αντιπολίτευσης, καθώς επιβεβαιώθηκε από τον επίσημο εκπρόσωπο της Κεντρικής Επιτροπής της Νταράα, Adnan Al-Masalama, την Τετάρτη.

Σημαίες του συριακού καθεστώτος και της Ρωσίας, έχουν υψωθεί στο Νταράα Αλ-Μπαλάντ, καθώς οι όροι της πρόσφατης συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός εφαρμόζονται για δεύτερη ημέρα στη νοτιοδυτική συριακή πόλη.

Εκπρόσωπος της τοπικής οργάνωσης των μέσων ενημέρωσης Houran Free League είπε στο  The New Arab , ότι «οι σημαίες του καθεστώτος και της Ρωσίας, υψώθηκαν πάνω από το κτίριο των ταχυδρομείων στο Νταράα Αλ-Μπαλάντ».

Ο Al-Masalama δήλωσε ότι οι όροι της συμφωνίας περιλαμβάνουν, άμεση κατάπαυση του πυρός, είσοδο των Ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στην πόλη της αντιπολίτευσης, διευθέτηση των καθεστώτων των «καταζητούμενων» και των όπλων τους και τη δημιουργία τεσσάρων σημείων ελέγχου  στη Νταράα.

Ο Al-Masalama δήλωσε ότι αυτοί οι όροι, ήταν ως αντάλλαγμα για την άρση της πολιορκίας στο Daraa Al-Balad και την απελευθέρωση κρατουμένων. 

Ο ακτιβιστής Μοχάμεντ Αλ-Χουράνι, δήλωσε στο Al-Araby Al-Jadeed ότι η εφαρμογή της συμφωνίας βρίσκεται σε εξέλιξη, χωρίς να έχουν αναφερθεί ακόμη παραβιάσεις ή προβλήματα.

Ο Αλ Χουράνι είπε ότι οι άνθρωποι που είναι πρόθυμοι να διευθετήσουν το καθεστώς τους, μπορούν να το πράξουν, με την παρουσία τους στο κέντρο εποικισμού που άνοιξε το καθεστώς ως μέρος της συμφωνίας.

 

Tags
Back to top button