Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Ρόκα: Γιατί αξίζει να τη βάλουμε στη σαλάτα μας

Το ιδιαίτερο αυτό λαχανικό μποεί να είναι λίγο πικρό, αλλά «φροντίζει» την υγεία μας. Αποδίδει ελάχιστες θερμίδες (μόλις 5 σε ένα φλιτζάνι), έχει υψηλή περιεκτικότητά της σε φυτικές ίνες και περιέχει σημαντικά μέταλλα όπως είναι το ασβέστιο, ο χαλκός, το σίδηρο, το μαγνήσιο, το μαγγάνιο, το φώσφορο και το κάλιο. Τι σημαίνουν όλα αυτά;


-Χάρη στις φυτικές της ίνες βοηθάει τη διαδικασία της πέψης και τη σωστή λειτουργία του εντέρου, ενώ ταυτόχρονα μας χορταίνει για πολλή ώρα με λίγες θερμίδες, συμβάλλοντας σε μια καλύτερη σιλουέτα.

-Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά τα οποία αποτελούν την καλύτερη αντικαρκινική ασπίδα του οργανισμού. Η πικρή της γεύση, μάλιστα, οφείλεται σε ουσίες που βοηθούν στην αντιμετώπιση των επιβλαβών και καρκινογόνων επιδράσεων των οιστρογόνων του οργανισμού, απωθώντας έτσι μορφές καρκίνου όπως του προστάτη, του στήθους, του τραχήλου της μήτρας, του παχέος εντέρου και των ωοθηκών.

-Μας παρέχει φυλλικό οξύ, σημαντικό συστατικό στη διατροφή των εγκύων, καθώς εμποδίζει τις επιπτώσεις στο έμβρυο, από προβλήματα στο νευρικό σωλήνα. Μας παρέχει, όμως, και άλλες βιταμίνες Β που βοηθούν στη σωστή λειτουργία του μεταβολισμού και στο νευρικό σύστημα.

-Μας χαρίζει βιταμίνη Κ σε ποσότητα 11 μικρογραμμαρίων σε 1 φλιτζάνι. Σημειώστε ότι επαρκείς ποσότητες βιταμίνης Κ στον οργανισμό, βοηθούν στον περιορισμό της νευρωνικής βλάβης του εγκεφάλου, που είναι και μια εκ των αιτιών για την ασθένεια του Alzheimer.


-Περιέχει βιταμίνη Α και βιταμίνη C, ενισχύοντας το ανοσοποιητικό μας, κάνοντας καλό στην όραση, τους πνεύμονες, το δέρμα, αλλά και τη στοματική κοιλότητα.

Tags
Back to top button