Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ρόδος: Ποινή κάθειρξης 15 ετών σε πατέρα και γιο για τη δολοφονία του εργολάβου

Ποινή κάθειρξης 15 ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Κω στον 53χρονο και τον 20χρονο γιο του που κρίθηκαν ένοχοι για την ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συναυτουργία του 46χρονου εργολάβου οικοδομών και πατέρα τριών ανήλικων παιδιών, Τζάνη Τοπάλυ.

Ο 53χρονος και ο γιος του κρίθηκαν ένοχοι κατά πλειοψηφία 5 προς 2 καθώς μειοψήφησαν δύο ένορκοι που έκριναν ότι ο 20χρονος ήταν αθώος. 

Ρόδος: Έχασε την "μάχη" ο 18χρονος που είχε πέσει σε στάση λεωφορείου με μηχανάκι (Εικόνες)

Το δικαστήριο τους αναγνώρισε ομόφωνα, σύμφωνα με τη dimokratiki.gr, το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου και απέρριψε τα ελαφρυντικά της ανηλικότητας, καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη και προηγούμενης ανάρμοστης συμπεριφοράς του θύματος που πρότειναν οι συνήγοροι υπεράσπισης.

Την ενοχή τους είχε εισηγηθεί εξάλλου και η εισαγγελέας της έδρας ενώ είχε προτείνει να μην αναγνωριστούν ελαφρυντικά.

Το χρονικό της δολοφονίας του εργολάβου στη Ρόδο

Υπενθυμίζεται ότι ο 46χρονος εργολάβος δολοφονήθηκε, στις 28 Αυγούστου, στο Φαληράκι της Ρόδου, έξω από τα ενοικιαζόμενα δωμάτια που έχει ο καθ’ ομολογίαν 53χρονος δράστης.

Οι δύο κατηγορούμενοι, στην απολογία τους πριν κριθούν προφυλακιστέοι τον Σεπτέμβριο του 2023 και παρουσία των συνηγόρων τους, ισχυρίστηκαν ότι ο θάνατος του 46χρονου οφείλεται σε ατύχημα κατά τη διάρκεια συμπλοκής υποστηρίζοντας ότι επήλθε προφανώς από την πτώση του στο έδαφος ενώ είχε αναισθητοποιηθεί με σχοινί στον λαιμό του. Επεσήμαναν ακόμα ότι δεν έχει καμία υπαιτιότητα γι' αυτό ο 20χρονος.

Τα αίτια φέρονται να είναι οικονομικά και συγκεκριμένα, χρηματικό ποσό αρκετών χιλιάδων ευρώ, το οποίο φέρεται να οφείλει ο 53χρονος για δουλειές που του είχε κάνει στην επιχείρησή του το 2019, ο 46χρονος.

Από την εξέταση που έγινε στη σορό του εργολάβου από τον ιατροδικαστή, διαπιστώθηκαν δύο χτυπήματα στο κεφάλι από τα οποία προκλήθηκαν κακώσεις. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, από τα τραύματα αυτά επήλθε ο θάνατος του 46χρονου.

 

Tags
Back to top button