Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Ρόδι: Αυτά είναι τα μοναδικά οφέλη για την υγεία και τον ανθρώπινο οργανισμό

Πιθανότατα γνωρίζετε ότι το ρόδι αποτελεί «σύμβολο» τύχης και αφθονίας. Παράλληλα όμως, πρόκειται και για ένα ιδιαίτερα θρεπτικό χειμερινό φρούτο, με υψηλή περιεκτικότητα σε πολύτιμα και ευεργετικά συστατικά.

Ειδικότερα, το ρόδι συγκαταλέγεται στις πλούσιες πηγές βιταμίνης C, βιταμίνης Κ, καλίου και φυλλικού οξέος. Επιπλέον, είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, που βοηθούν στην καλή λειτουργία του εντέρου, με μισό φλιτζάνι σπόρων ροδιού να προσφέρει 3.5 γραμμάρια ινών, ποσότητα που καλύπτει σημαντικό ποσοστό της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης.

Από την άλλη, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα αντιοξειδωτικά του συστατικά, καθώς περιέχει υψηλά ποσά πολυφαινολών και ανθοκυανινών, που προστατεύουν τα κύτταρα του οργανισμού από την επιβλαβή δράση του οξειδωτικού στρες και συμβάλλουν στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης χρόνιων παθήσεων, όπως τα καρδιαγγειακά νοσήματα, ο σακχαρώδης διαβήτης και πολλές μορφές καρκίνου.

Πράγματι, ερευνητικά δεδομένα των τελευταίων ετών έχουν συσχετίσει την κατανάλωση ροδιού με μείωση των επιπέδων αρτηριακής πίεσης και «κακής» χοληστερόλης, που αποτελούν βασικούς παράγοντες καρδιαγγειακού κινδύνου. Τέλος, μελέτες δείχνουν ότι το ρόδι πιθανόν να ασκεί αντιφλεγμονώδη και αντικαρκινική δράση.

 

 

 

Tags
Back to top button