Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Ελληνική Πολιτική

Rapid test κορονοϊού σε μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου με στόχο το άνοιγμα των σχολείων

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εκτός από τις κόντρες του με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Παύλο Πολάκη αναφέρθηκε στα rapid test που θα πραγματοποιηθούν σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου για να φανεί αν υπάρχει ενδεχόμενο να ανοίξουν ξανά.

“Έχουμε τα αλγοριθμικά μοντέλα, ώστε να μπορούμε να τρέξουμε με τέτοια δειγματοληπτικά τεστ, που θα μας δώσουν μία χρήσιμη πληροφόρηση, για να δούμε αν θα μπορέσουμε να ανοίξουμε τα σχολεία στα τέλη του μήνα ή αν θα πρέπει να παρατείνουμε για μερικές βδομάδες ακόμη την εκπαίδευση από το σπίτι”, είπε ο κ. Μητσοτάκης αφήνοντας έτσι όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για το πότε τελικά θα ανοίξουν ξανά Γυμνάσια και Λύκεια.

Αυτό προφανώς σημαίνει ότι μπορεί να παραταθεί και το lockdown μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου, αν και η κυβέρνηση θέλει πάση θυσία να ανοίξει η οικονομία τα Χριστούγεννα. Ο πρωθυπουργός όμως προειδοποίησε ότι αυτό θα γίνει με αυστηρούς κανόνες και ότι πιθανόν αυτές τις εορτές να πρέπει να τις περάσουμε μόνο με τις οικογένειες μας, καθώς όπως διαμήνυσε θα ήταν δώρον άδωρον μετά από αυστηρό lockdown να υπάρξει πάλι εφησυχασμός και το Γενάρη νέα έκρηξη κρουσμάτων.

Επιβεβαίωσε όμως εμμέσως πλην σαφώς το σχέδιο για καραντίνα ακορντεόν που θα ανοίγει και θα κλείνει, καλώντας όποιον έχει μία καλύτερη ιδέα να την πει.

Πληροφορίες εξάλλου αναφέρουν ότι η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να αυστηροποιήσει ακόμη περισσότερο το ισχύον lockdown, πριν καλά καλά τεθούν σε εφαρμογή από αύριο Παρασκευή 13 Νοεμβρίου τα νέα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας μετά τις 9 το βράδυ. Εξετάζεται ειδικότερα να κλείσουν σχεδόν όλοι οι τομείς της οικονομίας πλην διατροφής και υγείας.

Σημειωτέον πάντως ότι αν και χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να κλείσουν και τα δημοτικά, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως το απέκλεισε σήμερα.

Ο κ. Πέτσας είπε επίσης σήμερα ότι μέχρι τη Δευτέρα θα υπάρχει ασφαλής εκτίμηση πότε θα λήξει το lockdown. Όμως είναι σαφές ότι ήδη η κυβέρνηση εξετάζει όλα τα σενάρια.

Tags
Back to top button